Официално: Чужденци могат да служат като офицери в Украйна

1
Володимир Зеленски подписа закон за чуждестранни офицери в украинската армия
Володимир Зеленски подписа закон за чуждестранни офицери в украинската армия Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Володимир Зеленски подписа закон за чуждестранни офицери в украинската армия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски положи подписа си под исторически закон, който разрешава на чужди граждани да заемат офицерски длъжности във въоръжените сили на страната. Документът получи одобрението на държавния глава на 25 октомври 2024 година, след като премина през Върховната рада.

Нови възможности за военна служба

Законодателният акт създава правна рамка за назначаване на чуждестранни граждани и лица без гражданство на офицерски позиции в няколко ключови военни структури:

  • Въоръжените сили на Украйна
  • Държавната специална транспортна служба
  • Националната гвардия

Назначенията ще се осъществяват на договорна основа, следвайки процедури, приети от Върховната рада на 10 октомври 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    КЕФ
    Отлична новина за всички пропаднали ПеПерасти,които от утре ще са безработни. Нека да се хванат всички заедно с отрепките Кирчо,Кокорчо,Тагаренко,Мравояда,Гнома,Свинян Мирчев,НевДенков и другата измет и да бранят бандеронацизма! Мустакатата Лена могат да я ползват да плаши севернокорейците хахахахаха
  • 2
    12
    до 8
    https://maps.southfront.press/names-of-french-mercenaries-killed-in-kharkiv-revealed/ ... Хайде стига съм ти отварял очите, всеки средно интелигентен човек може сам да се добере до информацията, която му е нужна, не е необходимо да чака от Посолството да му свеждат такава.
  • 3
    11
    Мухахахахаха
    До 9 - браво,много здраво му го зачука на смрадливия бесарабски циганин хомосексуалист мартинчо,близач на хохълски ануси и лапач на руски тираджийски пишки мухахахахахахахаха
  • 3
    10
    до 8
    https://www.newsweek.com/ukraine-russia-zabielski-drueke-zelensky-mercenaries-1717950
  • 3
    9
    до 8
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-11235825/Russia-releases-10-foreign-prisoners-war-captured-Ukraine-including-captives-UK.html ... Нямам представа дали в Делиормана имате интернет, но можеш и сам да си потърсиш. Прочие, има и висши офицери, които са или убити или в плен на руснаците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари