ОДМВР - Русе отчита спокоен изборен ден

0
Без инциденти приключиха изборите в Русенска област
Без инциденти приключиха изборите в Русенска област Снимка: Областна администрация - Русе

Без инциденти приключиха изборите в Русенска област

Изборният ден на 27 октомври 2024 година в Русенска област премина при пълен обществен ред и без сериозни инциденти. Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе докладва за успешното приключване на работата във всички избирателни секции, като не са регистрирани нарушения, свързани с полицейската охрана или пожарната и аварийна безопасност.

Спокойна обстановка в региона

Към 20:30 часа обстановката в региона остава спокойна, като от поделенията на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Русенска област не са регистрирани нарушения на обществения ред или инциденти, които биха могли да повлияят на изборния процес.

Организация на транспортирането

От Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе е организирано транспортирането на изборните материали със съпровод от служители на Министерството на вътрешните работи. Осигурено е присъствие на полицейски и пожарни екипи в района на зала "Арена Русе", където се извършва приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати.

Издадени удостоверения за гласуване

В периода от 21 до 27 октомври звената "Български документи за самоличност" в Русе и районните управления в областта са издали общо 129 удостоверения за гласуване: 92 в Русе, 6 в Районно управление - Бяла, 10 в Районно управление - Ветово, 7 в Районно управление - Две могили и 14 в Районно управление - Сливо поле. В изборния ден са издадени 9 удостоверения и са връчени 9 нови лични карти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Иванов
    Изборите показаха, че Борисов и Пеевски ще вървят ръка за ръка в управлението на страната. ПП-ДБ са си опозиция. С такава ниска избирателна активност толкова ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари