ГЕРБ - СДС печели най-много гласове в Русе

0
"Възраждане" и ПП - ДБ се нареждат на второ и трето място
"Възраждане" и ПП - ДБ се нареждат на второ и трето място Снимка: Dunavmost

"Възраждане" и ПП-ДБ се нареждат на второ и трето място

След приключване на изборния ден за Народно събрание, в "Арена Русе" продължи обработката на изборните протоколи до ранните часове на деня. При над 70.62 процента обработени протоколи, коалицията ГЕРБ-СДС затвърждава позицията си като първа политическа сила в региона с близо 23 процента от подадените гласове.

Подреждане на политическите сили

На втора позиция се нарежда партия "Възраждане" с разлика от над 5 процента спрямо водачите. Коалицията ПП-ДБ заема третото място с приблизително 14 процента подкрепа от избирателите. Четвъртата позиция е за "Има такъв народ" с почти 11 процента от гласовете. След тях се нареждат "БСП - Обединена левица", "МЕЧ", "Величие" и "ДПС - Ново начало".

Организация на изборния процес

Областна администрация - Русе оказа пълно логистично съдействие на Районната избирателна комисия (РИК) за ускоряване на процеса по отчитане на резултатите. Към 06:00 часа всички секционни избирателни комисии са предали бюлетините и изборните книжа на РИК.

РИК - Русе планира провеждането на пресконференция в "Арена Русе" около 09:00 часа, на която ще бъдат представени окончателните данни за избирателната активност при 100 процента обработени протоколи. Поради продължаващата обработка е възможно отлагане на пресконференцията за по-късен час.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    До 8
    Това не е никакъв гербаджия,а умствено изостаналият бесарабски циганин хомосексуалист мартинчо. Още не може да се съвземе от боя,който ПеПерастите,които му плащат за дозите наркотици ядоха на изборите хахаха
  • 1
    8
    До ГЕРБАДЖИЯ номер 2
    Слушай, Милен Психото, както го наричаш, може да не е цвете, ама човекът първо не е кандидат в листите като някои натресени ни вечни парашутисти начело на други листи, дето дори не са русенци- напр. Мартин Димитров (ПП-ДБ) и Иван Иванов (БСП), второ през цялото време Милен Боев си беше на пункта до Халите и едва ли му е минавало на ум да ходи и то баш в Сливо поле, където може да са купували гласове от ДПС-Ново начало, но не и от Възраждане! И още нещо- втори в листата на Възраждане в Русе е адв. Георги Георгиев, който е забележителен човек и най-достойна фигура от всички, понеже се е доказал през годините като топ съдия и юрист и понеже е русенец, а не от друг град като водачи на други листи. Тъй че ГЕРБ да го духате и на следващи избори Възраждане ще ви изпревари като нищо. Що се отнася до жалкото БСП- пожелавам на Нора Стоянова и Деница и Биляна и на водача им, родом от Шумен, Иван Иванов, никога да не видят парламент. БСП се провали и трябва да върнат Нинова и да й се извинят !
  • -2
    7
    хи, хи,
    негласувалите пак почнаха😁😁😁
  • 4
    6
    Оказа се.....
    Русе отново е пръв, но по брой на парвенюта, сноби и интелектуални пигмеите.
  • 7
    5
    русенец
    Е....няма такъв народ..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари