ОДМВР - Разград: Камера на входа на Цар Калоян не съществува

0
„Незабележимата камера“ се оказа преместваем прожектор
„Незабележимата камера“ се оказа преместваем прожектор

„Незабележимата камера“ се оказа преместваем прожектор

Областната дирекция на МВР в Разград категорично отхвърля твърденията, публикувани на 16 август 2024 година от Спас Ганев в секцията "Русенски репортери", свързани с наличието на „незабележима камера“, която според сигнала е „щавила шофьорите“ на входа на Цар Калоян.

В отговор на публикацията, от ОДМВР - Разград заявяват, че посочената камера не съществува, а подобна практика за „нова схема за налагане на глоби“ от страна на Пътна полиция е напълно измислена.

Според информацията, предоставена от полицията, на нает общински терен е изградено депо за търговия с облицовъчни камъни, където ползвателят на обекта е монтирал преместваем прожектор. Този прожектор се включва в тъмната част от денонощието с цел охрана на обекта, до изграждането на пълноценно осветление и видеонаблюдение. Това обяснение ясно посочва, че всякакви предположения за незаконно монтирани камери с цел налагане на глоби са напълно безпочвени.

Освен това, от ОДМВР - Разград подчертават, че твърденията, публикувани в сигнала на Спас Ганев, са не само неправилни, но и насаждат негативизъм и омраза към органите на реда. Такива публикации, според говорителя на дирекцията, не допринасят с нищо добро за обществото. В официалния отговор се посочва, че обвиненията за многобройни глоби и перманентни засечки са изцяло измислени и необосновани.

Също така, от дирекцията изразяват разочарование от тона на публикацията, в която се отправят обвинения, че шофьорите са „пълнели касичката“ за закупуването на спортни автомобили за „мързеливата трафик полиция“. В отговора им се подчертава, че спазването на ограниченията за скорост и правилата за движение на пътя е най-сигурният начин да се избегнат глоби, наложени от истински камери, с които униформените служители изпълняват своите законови задължения.

Тази категорична позиция на ОДМВР - Разград е изразена от говорителя на дирекцията, И. Георгиева, на 29 август 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    за един приятел питам
    А "прожекторът" когато се намира пред бензиностанция Петрол на изхода в посока Разград, какво точно осветява, шишарките на бора зад който го крият ли ? Хайде, там зад палетите на входа "осветяваше" реклама за инкубатор на йордечки, а на изхода, какво осветява ? И какво "осветява" "фенер" насочен към пътното платно, на 40 сантиметра от земята ? Удивително е, колко нагли са селските ченгета и колко арогантно се присмиват в лицето на работодателя си с такива слабоумни обяснения. Дайте статистика на глобени Румънски водачи с пари пряко влезли от тях в бюджета. Можете ли ? Не можете, защото се тъпи дебили.
  • 9
    2
    Sdghh
    Сложете денонощно патрули там!!!! Изродите фучат с бясна скорост!!! Бил съм свидетел!!! Никой нищо не прави!!! Никакви камери не ги спират!!
  • 18
    1
    Аз
    Искам да има пътна полиция "на живо".За да се научат всички, че пред закона сме равни.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари