Обвиниха директор на общинско предприятие за присвояване на 10 000 лева

0
Шефът на предприятие в Димитровград е продавал материали, но не отчитал получените пари
Шефът на предприятие в Димитровград е продавал материали, но не отчитал получените пари Снимка: Прокуратура на Република България

Шефът на предприятие в Димитровград е продавал материали, но не отчитал получените пари

Обвинение за длъжностно присвояване в Димитровград – 45-годишен директор е присвоил 10 000 лева.

Районна прокуратура – Хасково, Териториално отделение – Димитровград, привлече като обвиняем 45-годишния Т.Г. за длъжностно присвояване на чужди пари в периода от 1 юни 2019 година до 25 юни 2024 година. Обвиняемият, в качеството си на длъжностно лице, е присвоил сумата от 10 000 лева, собственост на общинско предприятие в град Димитровград, които са му били поверени за съхранение и управление.

Т.Г. е работел като директор на общинското предприятие в Димитровград. В посочения период той продавал материали, произведени в предприятието, но не отчитал получените пари, а ги присвоявал. Общата сума на присвоените средства възлиза на около 10 000 лева.

При извършено претърсване в жилището на обвиняемия, разследващите органи са намерили и иззели банкноти в лева и евро, както и други вещи, които имат значение за наказателното производство. Срещу Т.Г. е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Разследването по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Хасково, като се предприемат всички необходими действия за пълно разкриване на обстоятелствата около случая и осигуряване на доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари