Общинският съвет даде зелена светлина на новия храм в квартал "Дружба-3"

1

Стратегическо местоположение ще осигури лесен достъп за жителите на квартала

Общинският съвет в Русе единодушно одобри изграждането на нов православен храм в квартал "Дружба-3". Решението беше взето на днешното заседание след внимателно разглеждане на искането, подадено от Русенската митрополия.

Новият храм ще бъде разположен на специално отреден терен в урегулиран поземлен имот в квартал "Дружба-3". Този имот е част от по-мащабен план за развитие на градската инфраструктура и е предназначен за обществено обслужващи сгради.

Проектът предвижда изграждането на храм със застроена площ от 158,73 квадратни метра и разгъната застроена площ от 200,22 квадратни метра. Камбанарията на църквата ще се издига на височина от 13,60 метра, придавайки внушителен вид на сградата.

Архитектурният план на храма ще следва православната традиция, като същевременно ще осигури всички необходими елементи за провеждане на богослужения и религиозни ритуали. Местоположението на сградата е избрано стратегически, за да осигури лесен достъп на жителите на квартала и да обогати обществената инфраструктура в района.

Решението на Общинския съвет идва след предварително одобрение от Комисията по общинска собственост, което показва задълбочено проучване и анализ на проекта преди неговото окончателно приемане.

Изграждането на нов православен храм в квартал "Дружба-3" се очаква да има положително влияние върху духовния и културния живот на местната общност. Това е значима стъпка в развитието на религиозната инфраструктура на Русе, която ще предостави на жителите на квартала собствено място за молитва и духовно общение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    мирянин от Дружба 1.
    Пенчо,защо не финансирахте да се довърши манастира в Копривец и не асфалтирахте пътя до църквата Св.Петка?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари