Община Русе съфинансира строежа на физкултурен салон в ОУ "Никола Обретенов"

1
Общината ще отдели 1 116 730 лева за целта
Общината ще отдели 1 116 730 лева за целта Снимка: Google

Общината ще отдели 1 116 730 лева за целта

Община Русе ще отдели 1 116 730 лева за изграждането на физкултурен салон и топла връзка към Основно училище „Никола Обретенов“. Това беше решено единодушно на днешната сесия на Общинския съвет в Русе. Държавата ще осигури допълнителни 1 500 000 лева, тъй като проектът е включен в списъка на Министерството на образованието и науката по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 година.

Заместник-кметът Златомира Стефанова, представяйки мотивите за съфинансиране на обекта, припомни, че училището е построено през 1988 година без физкултурен салон. Оттогава учениците не могат да провеждат ефективно часовете по физическо възпитание, защото занятията се провеждат в коридорите на училището или на открито в двора. Стефанова подчерта, че изграждането на физкултурния салон ще увеличи интереса към училището и ще привлече повече ученици през следващите учебни години.

Според проектантските планове, новият физкултурен салон ще бъде оборудван за различни спортове, включително волейбол, баскетбол, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес. Проектът предвижда изграждането на фоайе, съблекални за девойки и младежи с капацитет от 30 до 40 места, снабдени със санитарни възли, стая за учители и треньори, котелно помещение и трибуни за 122 зрители.

По време на сесията, общинският съветник д-р Росица Георгиева поиска информация относно това откъде ще бъдат осигурени средствата за дофинансиране на проекта. Директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ в Община Русе, Емилия Пенева, поясни, че проектът е разпределен в рамките на две години и увери съветниците, че нужните средства ще бъдат осигурени в пълен обем през следващата година.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, подчерта, че новата спортна база ще насърчи физическата активност сред децата и ще допринесе за здравословния начин на живот. Той отбеляза, че изграждането на физкултурния салон ще създаде възможности за създаването на спортни клубове по интереси в района, което ще подпомогне развитието на спортната инфраструктура в квартала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари