Кои учебни сгради и общежития в Русе ще бъдат ремонтирани с евросредства?

2
Обявени са обществени поръчки
Обявени са обществени поръчки Снимка: Dunavmost

Обявени са обществени поръчки

Община Русе обяви обществена поръчка за извършване на основен ремонт и модернизация на "ОУ „Отец Паисий" и "ДГ „Слънце", като част от процедура „Модернизация на образователна среда“ на Плана за възстановяване и устойчивост. Проектът цели създаване на съвременна и качествена образователна среда, съобразена с нуждите на учениците и децата.

Модернизация на ОУ „Отец Паисий“

Обновяването на "ОУ „Отец Паисий" включва основен ремонт на шестте сгради, в които ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност. Сред тях са топлоизолация на стени и покрив, подмяна на дограма, както и енергоспестяващи мерки за отопление и осветление. В допълнение към тези интервенции, ще бъде изградена и достъпна архитектурна среда, осигуряваща комфорт и безопасност за всички ученици, включително и за тези с увреждания.

Особено внимание се отделя на създаването на Център за природни науки, изследвания и иновации, който ще стимулира любознателността на учениците и ще предостави възможности за практическо обучение и изследвания. Прогнозната стойност на проекта е малко над 2,3 милиона лева.

Енергийна ефективност и нови технологии в ДГ „Слънце“

Детска градина "ДГ „Слънце" също ще бъде модернизирана с помощта на европейско финансиране. Проектът включва ремонт на централната сграда, в която се обучават 128 деца в пет възрастови групи и занимални. Освен мерките за енергийна ефективност, ще бъде изградена и фотоволтаична централа с инсталационна мощност 50,00 kWp, предназначена за собствени нужди. Тази система ще допринесе за значително намаляване на енергийните разходи на детската градина и ще послужи като пример за устойчиво развитие. Осигурен ще бъде и достъп за лица с увреждания до сградата и вътре в нея. Стойността на проекта за ДГ „Слънце“ възлиза на 1 043 830,73 лева.

Ремонти в общежитията на ПГСС „Ангел Кънчев“ и ЦПЛР

Общежитията на Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ и на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общежитие за средношколци също са включени в проектите за модернизация. Те ще бъдат основно ремонтирани, като се предвижда топлинно изолиране на външни стени, подмяна на амортизираната дограма, топлинно изолиране на покрив и под, както и внедряване на мерки за отопление и осветление. В допълнение, ще бъде закупено ново оборудване и обзавеждане. Общата стойност на ремонтите в ЦПЛР – Общежитие за средношколци е малко над 4,5 милиона лева, а за общежитието към ПГСС „Ангел Кънчев” – Образцов Чифлик сумата възлиза на 1 637 803 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    А кога
    Една директорката на предстоящо за ремонтиране училище, "изстреляна" от възпитателско място на директорска длъжност, ще оваканти мястото? Мъжът, с който живее на семейни начала, пак ли ще участва в ремонтите на училището? Докога?
  • 3
    2
    Гошо Профсъюзния
    Легенди се носят ,как при ремонта на училището в Сливо поле Е.Директора откраднал строителни материали за една нова къща. Природата си знае :нещастника ще умре като кьопек без наследство в страшни мъки.П.Ф.У.
  • 3
    1
    Осфалто Риос
    Ееее, че то това по евтино от 500 метра ремонт на Дунав Мост бе
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари