Община Русе предоставя павилиони за благотворителни кампании на Коледния базар

0
Община Русе предоставя павилиони за благотворителни кампании на Коледния базар
Община Русе предоставя павилиони за благотворителни кампании на Коледния базар Снимка: Dunavmost / архив

Местни организации ще събират средства за каузите си по време на празниците

Общинският съвет в Русе ще разгледа предложение за безвъзмездното ползване на павилиони на площад "Свобода" за провеждане на благотворителни инициативи по време на предстоящия Коледен базар. Пет неправителствени организации ще получат възможност да използват общински съоръжения за своите кампании през празничния сезон.

Одобрените организации и периодите на ползване са както следва:

  1. Фондация "Възстанови живот" ще използва павилион №1 от 2 до 22 декември 2024 година.
  2. Сдружение "Дунавско сияние" получава павилион №2 за периода 11-17 декември 2024 година.
  3. Областният съвет на Българския червен кръст - Русе ще разполага с павилион №3 от 10 до 26 декември 2024 година.
  4. Народно читалище "Ново начало - 2021" ще ползва павилион №4 от 30 ноември до 18 декември 2024 година.
  5. Сдружение "Германо-българска помощ за животните" също ще използва павилион №4, но в периода 19 декември 2024 - 8 януари 2025 година.

Всички павилиони са с размери 2,00 метра на 2,00 метра и площ от 4,00 квадратни метра. Те ще бъдат разположени в зона "Б" на площад "Свобода" съгласно подробна схема, утвърдена от главния архитект на Община Русе на 7 октомври 2024 година.

Организациите, получили право на ползване, са регистрирани за извършване на дейност в обществена полза. В своите заявления те са посочили конкретните дейности, които извършват, както и целите, за които ще бъдат използвани събраните средства от благотворителните кампании.

Нова визия на Коледния базар в Русе

От 30 ноември 2024 година до 8 януари 2025 година в Русе ще бъдат разположени 22 чисто нови дървени павилиона, специално закупени от общинската администрация.

Разнообразието от размери на павилионите е замислено с цел да осигури по-голямо удобство за търговците и същевременно да създаде уютна среда за всички, които ще се разхождат из коледното градче. Посетителите ще имат възможност да закупят разнообразни празнични стоки, докато се наслаждават на специално подготвена музикална програма. С обновения си облик, коледният базар в Русе ще допринесе за празничното настроение на жителите и гостите на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари