Коледният базар ще радва своите посетители с нови визия

1
Ледената пързалка отново ще радва любителите на зимни забавления
Ледената пързалка отново ще радва любителите на зимни забавления Снимка: Община Русе / Архив

Ледената пързалка отново ще радва любителите на зимни забавления

Жителите и гостите на град Русе ще имат възможност да се потопят в истинска коледна приказка тази година. Традиционният коледен базар, организиран от Община Русе, ще посрещне своите посетители с изцяло нова визия, превръщайки централния площад "Свобода" в очарователно коледно градче.

От 30 ноември 2024 година до 8 януари 2025 година, сърцето на крайдунавския град ще бъде домакин на 22 чисто нови дървени павилиона, специално закупени от общинската администрация. Тази инвестиция цели да създаде уникална празнична атмосфера и да подобри условията както за търговците, така и за посетителите.

Разнообразието от размери на павилионите е замислено с цел да осигури по-голямо удобство за търговците и същевременно да създаде уютна среда за всички, които ще се разхождат из коледното градче. Посетителите ще имат възможност да закупят разнообразни празнични стоки, докато се наслаждават на специално подготвена музикална програма.

За любителите на зимните спортове, традиционната ледена пързалка отново ще бъде част от празничните атракции. Тя ще запази своето познато местоположение пред сградата на Държавна опера - Русе, утвърждавайки се като любимо място за коледни забавления.

Търговците, желаещи да участват в коледния базар, ще могат да подават своите заявления в периода от 14 до 25 октомври 2023 година. Изборът на участници ще се осъществи чрез прозрачна процедура на теглене на жребий, насрочена за 30 октомври 2023 година.

За всички заинтересовани страни, подробна информация относно условията за участие, както и схема с разположението на павилионите, е достъпна в официалната заповед и регламента към нея, издадени от Община Русе.

С обновения си облик, коледният базар в Русе се очертава да бъде притегателен център за празнично настроение, събирайки заедно жители и гости на града в споделено преживяване на коледната магия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Цецо
    Сбъркли сте датите и годините!
  • 6
    2
    Discontented
    Не мисля , че тая коледна цигания е нужна да бъде в центъра на Русе, на централния площад. По-добре е в Парка на младежта, където се провеждат всички цигански събития в "Малката виена". С тия представяния Русе по му прилича да го наричат "Малкия Ориент"!
  • 8
    1
    русенец
    Дано този път е истинска коледна приказка, а не кичът, който в последните години наблюдаваме: останали от минали години изтъркан плюшен Дядо Коледа, всякакви изкуствени пластмасови украси с безкрайни арки....Ако не знаят как да видят в другите държави как е...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари