Община Русе печели дело срещу МРРБ

0
Съдът отмени решение на МРРБ за санкция от над 240 000 лева
Съдът отмени решение на МРРБ за санкция от над 240 000 лева

Съдът отмени решение на МРРБ за санкция от над 240 000 лева

В знаменателно решение Административен съд – Русе отмени наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) финансова корекция на Община Русе в размер на 240 863,90 лева. Санкцията е била наложена по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Решението на съда е взето след оспорване от страна на Общината, която е считала наложената санкция за незаконосъобразна. Съдът е потвърдил нейните аргументи и е отменил решението на МРРБ.

Делото

МРРБ е наложило санкцията на Община Русе след сигнал за нередности по проекта. Проверката е установила нарушения, но Общината е оспорвала както самите нарушения, така и размера на санкцията.

В своето решение съдът е констатирал, че МРРБ не е спазило процедурните правила при налагането на санкцията. Съдът е отхвърлил и част от констатираните нарушения, поради липса на достатъчно доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Решението
    Подлежи на обжалване
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари