Община Русе: Идват бури, бъдете внимателни!

0
Предупреждение за интензивни валежи с гръмотевици и силен вятър в късните часове на 2 юли
Предупреждение за интензивни валежи с гръмотевици и силен вятър в късните часове на 2 юли Снимка: Бисер Тодоров / БТА (Архив)

Предупреждение за интензивни валежи с гръмотевици и силен вятър в късните часове на 2 юли

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология през днешния ден се очакват максимални температури 39°-40°, но с приближаването на студен атмосферен фронт вечерта и през нощта срещу сряда в югозападната част от област Русе ще се създадат условия за развитие на купесто-дъждовна облачност, локални краткотрайни и интензивни валежи, гръмотевици с временно усилване на вятъра - т. нар. шквал.

Поривите на вятъра се очаква да достигнат 15-20 м/сек, с многократна смяна на посоката, като са възможни и градушки. Температурите ще се понижат значително вечерта и през нощта, като няма да надвишават 24-25 градуса.

През следващите два дни отново се очакват локални краткотрайни и интензивни валежи. Максималните температури ще са 28-29 градуса, а минималните – 18-19.

Апелът към жителите на общината е да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Важно е в такива моменти да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти, и да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващи по тротоарите. Призовават се собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи да проверят обектите си, а изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета, и да предприемат действия по обезопасяването им.

Продължава регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация в града.

Община Русе следи непрекъснато метеорологичната обстановка и остава в готовност да съдейства на гражданите. При необходимост сигнали се приемат на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания -112.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    кмето
    Пущам аеропланите от летище Щръклево и глей как бурите ке си плюят на петите. Ако не бегат тогава направо ги облагам на двойни данъци както на моите скъпи съграждани.
  • 1
    5
    Пеньо MILFков
    Пънчо, дай пример. Сниши се в миша дупка докато отмине бурята. А после както обикновенно правите от Община Русе - само ще констатирате щетите пред обективите.
  • 4
    4
    До 2
    Ако менчо е кмет и до 2224 нещата ще са лайна. Ти явно работищ в администрацията му, че не си вършиш работа, а ми го защитаваш тук.
  • 4
    3
    Manol
    Община да си върши работата по сигналите от граждани. Община Русе 48-269-26 17.4.2024 г. E Eлектронна поща Archimed eProcess Потвърждение Ваш e-mail ============================================== Изпратен на: 17.4.2024 г. 13:10:51 Изпратен до: [email protected]; Тема: HelpBook.info - Опасно дърво ... ============================================== беше регистриран като документ с регистрационен индекс 48-269-26/17.4.2024 г.
  • -7
    2
    До 1
    Ноември 2024 опасна ли ще е бурята? Благодаря за информацията.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари