Община Русе: Няма нанесени щети след проливния дъжд

0
Службите в готовност за евентуални последици от очакваната в по-късните часове буря
Службите в готовност за евентуални последици от очакваната в по-късните часове буря Снимка: Facebook

Службите в готовност за евентуални последици от очакваната в по-късните часове буря

След проливния дъжд тази вечер в Русе, който се изля за кратко след 17:00 часа, не са нанесени щети. Валежите достигнаха 13 литра на квадратен метър и бяха придружени от гръмотевична буря и силен вятър със скорост 14 метра в секунда. Ситуацията в града остава спокойна, съобщават от местната администрация.

Общинските предприятия "Паркстрой" и "Комунални дейности" са в пълна готовност да реагират при евентуални щети от очакваната тази вечер и през нощта буря. Екипите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" също са подготвени да се включат при нужда от отстраняване на паднали дървета и клони.

До момента са получени два сигнала за запушени шахти на територията на града, които се обработват от екипи на сметопочистващата фирма, с която Община Русе има договор. Въпреки краткотрайния интензивен дъжд, общественият транспорт се движи по разписание, без забавяния и прекъсвания.

Населени места от общината, като Семерджиево, Ново село, Тетово, ДЗС и Образцов чифлик, не са засегнати от дъжда. В Червена вода, Бъзън, Ястребово, Долно Абланово, Просена и Николово са регистрирани значителни превалявания с гръмотевици, като единствено в Басарбово е прекъснато електрозахранването.

Прогнозата за по-късните часове на деня и през нощта предупреждава за локални интензивни валежи и гръмотевици, придружени с временно усилване на вятъра, чиито пориви могат да достигнат 14-15 и дори 20 метра в секунда. Метеоролозите от НИМХ предупреждават и за възможни градушки. Очаква се температурите да се понижат значително, като вечерта и през нощта няма да надвишават 24-25 градуса.

Службите в Русе остават нащрек и готови да реагират на всякакви евентуални последици от прогнозираното влошаване на времето. Жителите на града са призовани да бъдат внимателни и да следят метеорологичните прогнози и предупреждения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Kamata
    Има нанесени щети в Кауфланд. Изгониха клиентите си и затвориха магазина. Долнопробна верига, прехвалена с реклами. Ицооооо не се излагай повече с тези.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари