Община Русе и Българската федерация по волейбол обединяват сили за развитие на волейбола

0
Кметът и ръководството на федерацията обсъдиха нови проекти и сътрудничество
Кметът и ръководството на федерацията обсъдиха нови проекти и сътрудничество Снимка: Община Русе

Кметът и ръководството на федерацията обсъдиха нови проекти и сътрудничество

В Русе се проведе важна среща между градското ръководство и висши представители на Българската федерация по волейбол (БФВ). Кметът на крайдунавския град Пенчо Милков посрещна председателя на Управителния съвет на БФВ Любомир Ганев и заместник-председателя Давид Давидов за обсъждане на бъдещи проекти и сътрудничество в областта на волейбола.

Фокусът на разговорите беше поставен върху възможностите за развитие на този популярен спорт в региона и организирането на мащабни спортни събития. Любомир Ганев подчерта значението на подкрепата за местните спортни клубове в градовете с активна волейболна дейност. Той акцентира върху ролята на волейбола като средство за личностно развитие и образователен напредък на младите таланти.

Кметът Пенчо Милков изрази ангажираността на общината към спортното развитие на всички нива. "Волейболът е не само средство за изграждане на здрави във всяко едно отношение младежи, но и начин за обединение на общността", заяви той, подчертавайки гордостта от спортните традиции и постижения на Русе.

Важен акцент в дискусията беше поставен върху възстановяването на обучението по волейбол в Спортното училище в града. Милков отбеляза, че Русе е сред малкото общини в България, запазили своята ученическа спортна школа, което демонстрира дългосрочния ангажимент на местната власт към спортното образование и развитие.

На срещата присъстваха също заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на Общинско предприятие "Спортни имоти" Лачезар Иванов, което подчертава комплексния подход на общината към спортната инфраструктура и управление.

Разговорите завършиха с обсъждане на конкретни идеи за сътрудничество между Община Русе и БФВ. Фокусът беше поставен върху подкрепата за местните волейболни клубове и привличането на нови спортни инициативи в града, което би могло да стимулира не само спортното развитие, но и да допринесе за икономическия и туристическия потенциал на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- За какво протестирате?
- Нямам работа.
- Ето ти една визитка, и утре започваш работа при мен.
- Е па ти от целия митинг баш мен ли уцели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари