Община Авджълар направи символичен подарък на Ветово

3
Днес е финалният ден от празничните събития по случай 50-ата годишнина от обявяването на Ветово за град
Днес е финалният ден от празничните събития по случай 50-ата годишнина от обявяването на Ветово за град Снимка: Русе Медия

Днес е финалният ден от празничните събития по случай 50-ата годишнина от обявяването на Ветово за град

Общинският съветник от Авджълар Хасан Алтън предаде сърдечни поздрави от името на кмета на Авджълар Атку Джанер Чайкъръ по случай 50-ата годишнина от обявяването на Ветово за град. Алтън беше почетен гост на празничните събития във Ветово, където връчи поздравителен адрес на кмета на Община Ветово, д-р Мехмед Мехмед, съобщи Русе Медиа.

Гостът от Турция не дойде с празни ръце. Той донесе символичен подарък, свързан с общата история на Ветово и Авджълар, подчертавайки важните исторически връзки между двата града. Алтън разказа как през 1928 година осем семейства от Ветово заминали за Турция и се заселили в днешната централна махала на Авджълар. Тези семейства са признати за основатели на първата махала в Авджълар, което придава още по-голямо значение на връзките между Ветово и Авджълар.

Ние често казваме, че Авджълар е започнал своето начало от Ветово, и връзката между двете общини е естествена, тя ще продължи и в бъдеще“, отбеляза Алтън.

Съветникът подари копия от първите нотариални актове на ветовчани, които през 1928 година са закупили имоти в Истанбул. Тези документи носят подписа и печата на Кемал Ататюрк. Алтън изрази желанието си тези ценни документи, които принадлежат на един от наследниците на първите заселници в Авджълар, да бъдат изложени на видно място в сградата на Община Ветово, така че всеки гост на града да може да се запознае с началото на община Авджълар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Само че сте забравили че Кемал Ататюрк е бил много голям приятел на България каквито вие не сте. Идвате тук само да дразните и да насаждате разделение. Жалко че днес няма хора с топки като комунистите набързо да ви сложат на място от първия път. Ама нагли ли са ? Копие от нотариален акт донесъл.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари