Обмислят промени за държавните служители, които имат право на обезщетения при пенсиониране

9
Предвижда се служителите да могат да получават парите си предсрочно
Предвижда се служителите да могат да получават парите си предсрочно Снимка: Dunavmost

Предвижда се служителите да могат да получават парите си предсрочно

"Обмисля се вариант всички държавни служители, които имат право на обезщетения при пенсиониране, да могат да получат парите си предсрочно чрез безлихвен кредит от Банката за развитие. Това е една от промените, което ще бъде заложена в новата стратегия на ББР", съобщи служебният министър на иновациите Росен Карадимов, цитиран от БНТ.

Предвижда се още кредитната институция да подкрепя активно здравни, социални, енергийни, инфраструктурни проекти.

"Представете си обществения сектор колко хора имат право на обезщетения при пенсиониране. Това са всички държавни служители, това са системите за сигурност, това е голяма част от учителите. Вие получавате авансово, на много ниска лихва или безлихвено, вие да можете да ползвате тези пари. Представяте ли си социалния ефект от едно такова действие. Представете си, че банката успее да финансира кредитите, заемите и задълженията на ключови държавни и общински болници. В момента те изнемогват, защото са под напора на доставчици, с които те не са се разплатили. Там текат мораторни лихви за забавяне, които са до 15%. Представете си, че Банката за развитие поеме тези дългове на тези болници", заяви Росен Карадимов, служебен министър на иновациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    леля Гина
    никакви такива , като искат повече пари да си теглят кредити, получават едни незаслужени заплати без да са заработили и половината , намалете ги щото всеки втори е държавен, другите сме само донорите им, държавната администация е препълнена с тях, те трябва да си плащат всичките разноски, спрете привилегиите им и намалете числеността им, че вече не се траят
  • 6
    7
    Климбо
    Карадимов е и милионер,мършата червена,с червените убеждения...
  • 11
    6
    христо
    ДЪРЖАВНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ ДО КОГА ЩЕ ГИ НОСИМ НА ГЪРБА СИ ??КАРАДИМОВ С ЧЕРВЕН ПОМИЯР!ОТ ЯМБОЛ!!
  • 13
    5
    Бивш държавен служител
    Държавните служители са стожери на статуквото,а статуквото е фундаменталната основа на организираната престъпност с изключителна партиина закрила и лоби от всички цветове.Със действията си без да се замислят изправят едни и закопават други хора и фирми.Логика няма.Заприличаха на бандата на държавните служители срещу българският народ и законност.Така доказахме пред цял свят че българите се закопават един други.Радвам се че отдавна не съм държавен служител.Гледам хората в очите.Поради тези причини в АДА на българският казан с врящ катран,няма дявол за пазач.Един друг се топят в катрана.Не могат да сварят даже и взели работата и службата на дяеола,а той избягал.
  • 8
    4
    Делайла
    ОМРЪЗНА НА ВСИЧКИ С ТИЯ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДА НЕ ПЛАЩАТ НИЩО ДА НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И ДА ВЗИМАТ МНОГО ПАРИ АЗ БЯХ В ИТАЛИАНСКА ФИРМА И ШЕФА СИ СМЕНЯШЕ НА 2 Г. ИМЕТО НА ФИРМАТА ЗА ДА НЕ ПОЛА 6 ЗАПЛАТИ ЕДВАМ ДВЕ ПОЛИХ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари