Обилни валежи и силни ветрове над Източна България

0
Метеоролозите издават жълт код за силни дъждове в Силистра, Добрич, Варна и Бургас
Метеоролозите издават жълт код за силни дъждове в Силистра, Добрич, Варна и Бургас

Метеоролозите издават жълт код за силни дъждове в Силистра, Добрич, Варна и Бургас

Над Източна България днес се очаква значително влошаване на времето, с облачни небеса и интензивни дъждове, като най-силно засегнати ще бъдат югоизточните райони. В останалата част на страната, въпреки слънчевото утро, следобедните часове ще донесат развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, особено в планините. Тези области също могат да бъдат засегнати от краткотрайни, но интензивни валежи, придружени от гръмотевици.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде жълт код за предупреждение в областите Силистра, Добрич, Варна и Бургас, където се очакват значителни валежи. Местните жители и посетителите на тези региони трябва да бъдат особено предпазливи, тъй като обилните дъждове могат да предизвикат наводнения и да създадат затруднения в транспорта.

В планинските райони също ще бъде облачно с развитието на купесто-дъждовна облачност и значителни валежи през следобеда. Ветровете в тези зони ще бъдат умерени до силни, идващи от север-североизток, което може да усложни условията за туризъм и спорт на открито.

По Черноморието също се очаква неблагоприятно време, особено по южното крайбрежие, където валежите ще бъдат обилни. Вятърът ще бъде умерен до силен от север-североизток, което ще доведе до вълни, достигащи височина от 3-4 бала. Температурата на морската вода ще остане между 26° и 27°, но плажуващите трябва да бъдат нащрек, тъй като условията за къпане ще бъдат опасни.

В София и вътрешността на страната времето ще бъде по-спокойно с максимални температури около 27° и частична облачност. Все пак има вероятност за краткотрайни валежи следобед.

Жителите и посетителите на районите с обявен жълт код трябва да бъдат нащрек и редовно да следят прогнозите и предупрежденията на НИМХ, за да избегнат потенциални инциденти. Външните дейности трябва да бъдат ограничени, а шофьорите трябва да бъдат особено внимателни поради възможни наводнения и опасни пътни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари