Новият сезон на Русенския театър започва на 13 септември

2

Билетната каса отваря врати днес

От днес касата на Драматичен театърСава Огнянов“ отваря врати за новия творчески сезон 2024/2025. Фоайето на Доходното здание, разположено вляво от входа, ще бъде основната точка за продажба на билети. Работното време е от 10:00 до 14:00 часа и от 14:30 до 18:00 часа. За улеснение на зрителите е осигурен ПОС терминал с възможност за безконтактни плащания, което позволява закупуване на билети чрез смарт телефони. Билети могат да бъдат закупени и онлайн на: entase.com.

Откриване на сезона с „Опит за летене“

На 13 септември, от 19:00 часа, на Голяма сцена в Доходното здание ще се състои официалното откриване на сезона с премиерата на спектакъла „Опит за летене“ по Йордан Радичков. Режисьорът на постановката е Недялко Делчев, който впечатли публиката със сценичната адаптация на „Балкански синдром“. Сценографията е дело на Борис Хаджигеоргиев, музиката е композирана от Пламен Мирчев – Мирона, а видеото е създадено от Димитър Сарджев. В спектакъла участват почти всички актьори от трупата на театъра, като специален гост е актьорът Алексей Кожухаров.

Гостуващи постановки и специални събития

На 18 септември, Театрално-музикалният център - Разград ще гостува на Голяма сцена в Русе с постановката „Търновската царица“ по романа на Емилиян Станев. В ролите ще видим звездата Елена Петрова, а режисурата е поверена на Бойко Илиев.

Като част от честванията на Деня на Независимостта на България, на 19 септември ще се състои специално представление на „Духът на поета“ в Камерна зала на театъра. Билетите за този спектакъл са на по-ниски цени, като жест към публиката. Режисьор на постановката е Ивайло Ненов, а сценографията и костюмите са дело на Петя Боюкова. Участват актьорите Кадри Хабил, Милен Димитров и Борислав Апостолов.

Нови премиери и още театрални изненади

На 25 септември, от 19:00 часа, на Камерна сцена ще бъде представена втората премиера за сезона - „БиФем“, по пиесата на Людмила Петрушевска. Режисьорът Ростислав Георгиев, победител в конкурса за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ през 2022 година, ще дебютира на сцената на Драматичен театърСава Огнянов“. В ролите ще видим Ясена Господинова и Ивана Керанова.

Театралният септември в Русе ще завърши с още едно значимо гостуване. На 27 септември, на Голяма сцена ще бъде представен спектакълът „Семейство Адамс“ на Държавна опера - Пловдив. Този мюзикъл, вдъхновен от популярните образи на Чарлз Адамс, ще завладее публиката с ярките си персонажи и впечатляващата музика. Сред изпълнителите е Юлия Йорданова – Керана, позната от музикалната група „Керана и космонавтите“.

Кулминацията на месец септември ще бъде на 30-и, когато на Голяма сцена ще се изиграе комедията „Още по-редки тъпанари“. Това е продължението на популярния спектакъл „Редки тъпанари“ и обещава още по-неочаквани обрати и нови герои. Режисьор на постановката е Теди Москов, а сценографията и костюмите са дело на Свилена Величкова и Ванина Цандева. Музикалното оформление е създадено от Антони Дончев. В ролите ще видим актьорите Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Ивана Керанова и Ростислав Панков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Здравец
    Ролята на доктор Старирадев в „Търновската царица“ се изпълнява от младия русенски актьор Яцек Янков, можеше да се спомене все пак в статията ;)
  • 5
    1
    Естет
    Поздрави, страхотни сте! Не съм присъствал на представление което да не е пред претъпкана зала. Така се прави. С надеждата, че опера Русе ще се освободи от кривото си колело възможно най бързо /знам, че първите стъпки са направени/ и лека-полека ще се отърси от образа на "чОдесТно" прости и тъпи, който им бе натрапен в последните няколко години.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!