Новите правила за ГТП: Облекчения или скрит риск?

0
Стари капани щракат с новите технически прегледи на колите
Стари капани щракат с новите технически прегледи на колите

Стари капани щракат с новите технически прегледи на колите

Промените в наредбата за годишните технически прегледи на автомобилите, предложени от министър Георги Гвоздейков, създадоха сериозно объркване сред шофьорите. Въпреки че проектът за промени е на етап обществено обсъждане, вече се наблюдават критични реакции и опасения от възможни негативни последици.

Една от основните промени включва удължаване на срока за привеждане на автомобила в съответствие със стандартите от 14 на 30 дни. Това обаче не означава, че шофьорите могат да продължат да карат автомобилите си без валиден технически преглед. Напротив, ако бъдат спрени от пътна полиция без валиден ГТП, рискуват да бъдат глобени, да им се отнемат контролни точки и дори да се окажат без валидна застраховка, отбелязва вестник "Сега".

Този аспект на промените изисква специално внимание, тъй като без валиден технически преглед застраховките на автомобила могат да се окажат невалидни. Това е особено рисково в случай на пътен инцидент, където застрахователите могат да откажат изплащане на обезщетения, позовавайки се на неизправността на автомобила.

Друг съществен елемент от промените е решението автомобили с проблеми в "изпускателната система" да не бъдат спирани от движение. Въпреки че това може да се разглежда като облекчение, шофьорите трябва да са наясно, че остава забраната за движение на автомобили с по-сериозни неизправности като проблеми със спирачките или кормилното управление.

Отсрочката, предоставена за поправка на автомобила, е с цел шофьорите да имат време да отстранят неизправностите, а не да продължат да използват колите си, сякаш нищо не се е случило. Всяко пътуване с автомобил без валиден ГТП може да доведе до сериозни санкции.

Проектът за промени в наредбата е публикуван за обществено обсъждане, което ще продължи до 11 септември. Въпреки обещаните от министъра облекчения, шофьорите трябва да са особено внимателни и да не се подвеждат по новите предложения. Валидността на техните застраховки и избягването на глоби и наказания остава приоритет.

Препоръчително е всички собственици на автомобили да следят внимателно предстоящите промени и да се запознаят подробно с новите изисквания, за да избегнат неприятни изненади на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    16
    Учуден
    До 15 Нито се казвам Мартин, нито съм обрязан. Къде да дойда, да покажа ?
  • 0
    15
    До учуден
    Мартине казах ти скрий се и не се показвай! Не се пробвай псевдо ит да вдигаш телвфобите в нетуоркс сега виваком щото няма да ти се получи! Млъкни и се скрий!
  • 1
    14
    Учуден
    До 13 Курск на кого го остявате бе русофилистици, не виждате ли путака потъва, от изпърдяната му "армия на клошарите" и чеп за зеле не става. Хайде, всеки русофил да заминава в помощ на клозетна пРоссия, че види се края на плешивата кремълска маймуна ще е скоро.
  • 0
    13
    До истината
    Внимавай на кого говориш. Псевдо колцентърчето и спри да тролиш в темите. Казах ти избърши спермата от устата и чупката! Пътя за усрайна е твой имаш и МОБИЛИЗАЦИЯ ДЕЗЕРТЬОР И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ! Те собствените ти ебалници ще те линчуват че си в друга държава не на фронта.
  • 3
    12
    До учуден
    Ай в усрайна боклук това че си на рсботс мартине не те пази….
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...