Полицията стартира специализирана операция срещу шумни автомобили в Русе

6
ОДМВР - Русе проверява технически неизправните МПС до края на септември
ОДМВР - Русе проверява технически неизправните МПС до края на септември

ОДМВР - Русе проверява технически неизправните МПС до края на септември

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе стартира мащабна полицейска акция, насочена към борба с технически неизправни моторни превозни средства (МПС) в града. Операцията, която ще продължи до края на септември, има за цел да ограничи нарушенията, свързани с превишаване на допустимите нива на шум и други технически неизправности.

Екипи от сектор "Пътна полиция", Първо и Второ районно управление (РУ) извършват засилен контрол по основната и второстепенната улична мрежа на Русе. Освен това се провеждат периодични обходи на паркинги и други обществени пространства.

Специален фокус в операцията е поставен върху автомобили с модифицирани или неизправни системи за намаляване на шума. Полицейските служители проверяват за хлабави, повредени, неправилно монтирани или липсващи части от изпускателната система, които биха могли да повлияят негативно на нивото на шума или безопасността на превозното средство.

При установяване на подобни нарушения се налагат санкции, а автомобилите се спират от движение до отстраняване на проблема. Освен това, контролът обхваща и други аспекти на пътната безопасност, включително:

  1. Правоспособност на водачите
  2. Шофиране след употреба на алкохол и/или наркотични вещества
  3. Нерегламентирани състезания и демонстрации (т.нар. гонки и дрифтове)
  4. Правилно използване на светлините на превозните средства
  5. Употреба на предпазни колани и каски от водачи и пътници

През първите три дни от операцията вече са установени три моторни превозни средства с интервенции в изпускателните системи. На шофьорите са съставени актове, а автомобилите са спрени от движение до отстраняване на нередностите съгласно член 171, точка 2, буква "а" от Закона за движението по пътищата (ЗДвП).

От "Пътна полиция" - Русе напомнят, че гражданите също могат да участват активно в борбата с нарушенията по пътищата. Създадена е специална електронна пощенска кутия ([email protected]), на която могат да се изпращат сигнали за нарушения на ЗДвП, включително писмени съобщения, снимков и видео материал, запитвания и предложения. Всички получени сигнали се обработват ежедневно и се разпределят за предприемане на съответните мерки.

Операцията продължава с цел подобряване на пътната безопасност и намаляване на шумовото замърсяване в град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    daskal
    Спрете идиотите с тротинетките, бе! Стига сте се занимавали само с кампанийни глупости!
  • 0
    10
    Аудио инж.
    Акустичните ни усещания са едно, законът е друго. Твърде малко са експертите в държавата ни, които биха измерили коректно и метрологично нивата на зашумяване. Не очаквайте от тази дупка да излезе заек. И аз карам издънен автомобил, това е положението. ПП-КАТ нямат никакъв шанс. Ще е забавно в съдебната зала.
  • 4
    9
    092
    То в момента преди кръговото до самата дирекция на полицията се цепят като на състезание. Не зная каква акция тече. Камери за скорост трябват на местата, където има условия за развиване на голяма скорост. А шумните лесно се установяват. Ако зависи от мен това нещо ще го изкореня и ще направя градът пример в това отношение. Ресурс ли няма? Не живеете ли в Русе? Как иначе се формира това чувство за безнаказаност?
  • 2
    8
    АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ
    САКЪН АЛЛАХ ЩЕ СЕ ЯДОСА
  • 4
    7
    ,Аз
    Изобщо не съм забелязал. В момента по Липник не спират. 17.08.2024 21:38 РМ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари