Нови лица застават начело на ключови дирекции в Община Русе

0

Инж. Вероника Миланова и инж. Пенка Ангелова поемат общинските дирекции, свързани със строителната инфраструктура и кадастъра

Нови лица застават начело на ключови дирекции в Община Русе.

В ресора "Устройство на територията" на Община Русе настъпиха значими кадрови промени. От днес, сряда, 2 октомври 2024 година, две важни общински дирекции се оглавяват от нови ръководители. Инженер Вероника Миланова поема управлението на дирекция "Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол" (ИСИК), докато инженер Пенка Ангелова застава начело на дирекция "Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър" (ИПУК).

Инженер Вероника Миланова, която до момента заемаше длъжността началник на отдел "Инфраструктура и инвеститорски контрол" в Община Русе, има солидно образование и богат професионален опит в сферата. Тя е завършила магистратура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, специализирайки се в професионално направление "Професионално строителство и геодезия" със специалност "Транспортно строителство".

Професионалният път на Миланова включва работа в Дирекцията за национален строителен контрол в столицата. През 2019 година тя започва кариерата си в Община Русе като инспектор в отдел "Техническа инфраструктура и инвеститорски контрол". Две години по-късно, през 2021 година, Миланова печели конкурс за началник на отдел "Инфраструктура и инвеститорски контрол" в общинската администрация на Русе.

От своя страна, инженер Пенка Ангелова има дългогодишен опит в областта на геодезията и кадастъра. Тя е завършила специалност "Геодезия, фотограметрия и картография" във Висшия институт по архитектура и строителство. Професионалната ѝ кариера включва ръководни позиции в различни институции. От 1994 до 2000 година Ангелова е била начело на Регионалната служба по геодезия, картография и кадастър в Русе. След това, през 2001 година, тя е назначена за началник на Службата по геодезия, картография и кадастър към Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

През 2013 година инженер Ангелова печели конкурс за началник на отдел "Устройствени планове и кадастър" в Община Русе, позиция, която заема до настоящото ѝ назначение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    18
    Е на тез Менчо Пилков може и да не им го мушне. Като пак не е много сигурно.
  • 2
    6
    бандера
    Ех и сега, като дигитализират кадастъра - ще видите вие що е то нАучна мисъл от кадрите на ВИМЕСС!
  • 2
    5
    daskal
    Не знам какви ще са им приоритетите, но всички улици са в БЕЗОБРАЗНО състояние! На много места са нужни СПЕШНИ мерки! Абсурдно е опасни дупки и пропадания да стоят със седмици и с месеци!
  • 4
    4
    Иванова
    Ще имат ли куража да запазят стария облик на града,особено в центъра ,до кога ще ремонтират ул.Ч море и Александровска .Може ли да добие европейския си вид или ще никнат грозотии
  • 5
    3
    ха,
    че пенка отдавна требе да е пенция?!?🤔
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари