Новата вълна в Русе: Фолклор и фитнес в танцова школа "МегданЪ"

6

"МегданЪ" за първи път в град Русе представя новаторската програма по Етно кардио

Танцовата школа за народни танци "МегданЪ" в град Русе отваря нови възможности за всички любители на българския фолклор. Станете част от новата група за начинаещи танцьори, която стартира на 2 септември 2024 година. Тези занятия ще се провеждат два пъти седмично – всеки понеделник и сряда от 19:30 часа на удобен адрес в центъра на града, на улица "Борисова" 50, срещу ресторант "Рила".

Школата предлага месечни и семейни карти с преференциални цени, осигурявайки възможност за по-достъпно и качествено обучение в народните танци. С ясното разбиране за важността на дисциплината и подготовката, ръководството изисква от всички участници да се явяват на репетициите с чисти обувки и подходящо репетиционно облекло, което да гарантира комфорт и ефективност по време на танците.

Танцова школа за деца

Детската танцова школа "МегданЪ" също не изостава от мисията си да съхрани българските традиции и предлага уникална възможност за децата от Русе. На 5 септември 2024 година стартира нова група за деца на възраст от 7 до 10 години. Тази група ще танцува всеки четвъртък и неделя от 18:00 часа. Детската програма на школата е специално разработена с цел да осигури на децата възможност да се докоснат до магията на българския фолклор, като едновременно с това развиват важни умения като работа в екип, чувство за ритъм и обща физическа подготовка. Освен традиционните фолклорни стъпки и движения, децата ще бъдат обучавани и на разпознаване на различни тактови размери и елементи на танцовите движения. Атмосферата в школата е приветлива и подходяща за обучение и игра, създавайки идеална среда за развитие и социализация на децата.

Новаторската програма по Етно кардио

С ангажимент към иновациите и съвременния начин на живот, танцовата школа "МегданЪ" за първи път в град Русе представя новаторската програма по Етно кардио. Това е иновативна спортно-танцова дисциплина, която съчетава елементи от българските фолклорни танци с интензивни спортни упражнения, насочени към повишаване на сърдечния ритъм и ускоряване на метаболизма. Целта на този тип тренировка е да изгорите максимален брой калории за 45-50 минути, като същевременно се наслаждавате на движението под съпровода на динамична фолклорна музика с модерни елементи. Етно кардио предлага уникално изживяване за трениращите, съчетавайки удоволствието от танците с ефективна фитнес тренировка, която стимулира както физическото здраве, така и емоционалното състояние. Това е новаторски начин да се поддържа добра форма, като се потопите в ритъма на народните танци, съчетани с модерни фитнес практики.

Професионален екип от инструктори

Част от успеха на танцовата школа "МегданЪ" се дължи на професионалния екип от инструктори, които ръководят занятията с изключителен опит и страст към българския фолклор.

За вашето добро настроение и танцови умения ще се погрижат младите и красиви хореографи на "МегданЪ":

Ренета Стефанова – с богат опит в областта на хореографията, завършила Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” със специалност „Хореография - Български народни танци”. Ренета е награждавана с отличия на различни фестивали.

Анета Богданова – завършила училището по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” в Русе с профил народни танци, Анета е била танцьор и преподавател в различни танцови формации. Нейната страст и умения ще ви помогнат да усъвършенствате вашите танцови стъпки.

Един от водещите хореографи е Павел Александров, завършил Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в град Котел. С бакалавърска степен по български народни танци от Университет "Черноризец Храбър" в град Варна, Павел Александров е специалист в областта и предава на своите ученици не само технически умения, но и дълбока любов към българските традиции и култура.

Максим Атанасов, друг ключов член на екипа, има над 12 години опит в областта на народните танци. За него фолклорът не е просто изкуство, а магия, която свързва миналото с настоящето. Той вярва, че танцът, музиката и обредността са тясно свързани и са съхранили българската идентичност през хилядолетията.

Да съхраним българския фолклор

Танцовата школа "МегданЪ" в град Русе не само предлага възможност за усвояване на фолклорни танци, но и създава пространство, в което българските традиции оживяват чрез движение и музика. Школата не е просто място за тренировки, а културен център, където любовта към българското се превръща в общностна ценност, която обединява участниците около общата идея за съхранение и развитие на българския фолклор.

Запишете се днес и нека заедно да танцуваме на "МегданЪ"!

Телефон: 0885 356 663

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари