Новак Джокович спечели първото си олимпийско злато!

4
Исторически успех за сърбина с 24 титли от "Големия шлем"
Исторически успех за сърбина с 24 титли от "Големия шлем" Снимка: БГНЕС

Носителят на 24 титли от "Големия шлем" добави към легендарната си кариера и последното нещо, което липсваше в списъка му от постижения

Новак Джокович постигна изключително историческо постижение, като спечели първото си олимпийско злато в тениса.

Във финалния мач на Олимпийските игри, сърбинът надделя над испанеца Карлос Алкарас с резултат 7:6 (3), 7:6 (2).

В първия сет Джокович показа изключителна устойчивост, спасявайки впечатляващите 8 точки за пробив. В крайна сметка той триумфира в тайбрека, показвайки своята непоколебимост и майсторство.

До този момент, титлата от Олимпиадата беше единственият голям трофей, който липсваше в колекцията на 24-кратния шампион от Големия шлем.

С днешния триумф, Джокович се присъединява към престижната компания на Андре Агаси и Рафаел Надал, които също са спечелили всички титли от Големия шлем и олимпийско злато.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари