Новак Джокович ще играе за осми трофей от Уимбълдън

1
Сърбинът спря Лоренцо Музети и си уреди още един финал с Алкарас в Лондон
Сърбинът спря Лоренцо Музети и си уреди още един финал с Алкарас в Лондон Снимка: АП / БТА

Сърбинът спря Лоренцо Музети и си уреди още един финал с Алкарас в Лондон

Новак Джокович, поставеният под номер 2 тенисист в света, успешно се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания, след като победи Лоренцо Музети с резултат 6:4, 7:6 (2), 6:4. Сръбският тенисист триумфира над италианеца за 2 часа и 47 минути, демонстрирайки своето майсторство и опит на корта.

Трудности и триумф след операция

Седемкратният шампион на "Уимбълдън", който през юни претърпя операция на коляното, изпита някои трудности по време на двубоя, но успя да преодолее съперника си благодарение на по-силната си игра в ключовите моменти. И двамата тенисисти записаха по 34 печеливши удара, но Джокович допусна 34 непредизвикани грешки срещу 31 за Музети. Музети, който е на 25-то място в световната ранглиста, показа достойна игра, но не успя да устои на опита и уменията на сърбина.

Ключови моменти от мача

В първия сет Джокович успя да направи пробив за крайното 6:4. Във втората част играта стигна до тайбрек, в който опитният сърбин поведе с 4:1 и затвърди аванса си при 7:2. Последният сет също бе напрегнат, като при 3:5 Музети успя да спаси три мачбола, но в следващия гейм срещата приключи при четвъртата възможност в полза на Джокович.

След мача Новак Джокович сподели своите емоции и амбиции: "Винаги съм го казвал, но "Уимбълдън" е повече от детска мечта за мен, да играя и да го спечеля. Мечтаех да бъда на най-важния корт в света, който е тук. Надявам се в неделя титлата да бъде в моите ръце. Трябваше да се постарая много, за да спечеля сега. Доволен съм и се вълнувам много преди да изиграя още един финал в Лондон."

Повторение на финала от миналата година

В неделя Новак Джокович ще се изправи срещу защитаващия титлата си Карлос Алкарас в повторение на финала от миналия сезон. Сръбският тенисист, който има 24 титли от турнирите от Големия шлем, има три победи в общо пет мача срещу испанеца в досегашните двубои между двамата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари