Нова подкрепа за семейните и творчески предприятия: Какви са условията?

0
Сумите от 15 000 до 150 000 лева ще подпомогнат българския бизнес
Сумите от 15 000 до 150 000 лева ще подпомогнат българския бизнес Снимка: Община Русе

Сумите от 15 000 до 150 000 лева ще подпомогнат българския бизнес

Днес Областният информационен център представи процедурата „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“, част от Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021 – 2027 година. Събитието бе открито от заместник-кмета Златомира Стефанова, която изтъкна важността на тази инициатива за развитието на семейния бизнес в страната.

Процедурата е отлична възможност за подпомагане на семейния бизнес в България. Сумите, от които могат да се възползват фирмите, са добра предпоставка за подобрения в дейността им, а защо не и за дълго отлагани мечти“, сподели заместник-кметът. Тя подчерта, че включената консултантска помощ ще улесни кандидатите, които често изпитват притеснения относно процедурите по кандидатстване.

С бюджет от 117,5 милиона лева, процедурата предлага възможности за финансиране в диапазона от 15 000 до 150 000 лева. Основната цел е да се насърчат инвестициите в подобряване на производствения капацитет и оптимизацията на бизнес процесите. Финансирането ще покрива разходи за нови машини, оборудване, специализиран софтуер и създаването на онлайн магазини. Допълнително, ще се предоставя подкрепа за въвеждането на ИКТ системи и модули, които да подобрят управленските, производствените и логистичните процеси в предприятията.

Максималният процент на съфинансиране е определен на 75 % за семейните предприятия и тези от творческите индустрии, а за предприятията от сектора на занаятите – до 85 %. Това означава, че значителна част от разходите ще бъде покрита чрез програмата, което е важен стимул за предприемачите.

Кандидатите, които желаят да се възползват от тази възможност, могат да задават въпроси и да търсят разяснения относно условията за кандидатстване до три седмици преди крайния срок за подаване на проектните предложения, който е до 16:30 часа на 16 септември. Въпросите могат да бъдат изпращани чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН), като отговорите ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на иновациите и растежа и в ИСУН в срок до 10 дни от получаването им.

Тази процедура представлява значителна подкрепа за семейните и творчески предприятия в България, предоставяйки им не само финансова помощ, но и експертна консултация, което ще улесни процеса на кандидатстване и реализиране на проекти. Това е още една стъпка към стимулиране на българската икономика и насърчаване на иновациите и конкурентоспособността в различни сектори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...