Нов етап в ремонта на Дунав мост

2
Монтирани са специални прегради тип „Ню Джърси" в новия ремонтен участък
Монтирани са специални прегради тип „Ню Джърси" в новия ремонтен участък Снимка: Областна администрация - Русе

Монтирани са специални прегради тип „Ню Джърси" в новия ремонтен участък

Ремонтните дейности на българската част от Дунав мост при Русе навлязоха в нов етап. В ранните часове на днешния ден приключи монтирането на специални стоманобетонни прегради от тип „Ню Джърси" в следващия участък, подлежащ на ремонт. Този нов сектор, с дължина 200 метра, се намира в лентата, където и досега се извършваха строително-монтажни работи – платното в посока към България, по-конкретно на входа в страната.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, лично инспектира напредъка на строителните дейности. По време на проверката стана ясно, че фрезоването на асфалтовата настилка вече е започнало. В предстоящите дни ще се пристъпи към демонтаж на мантинелата, пешеходните парапети и хидроизолацията.

Следващата седмица е планирано разкъртването на тротоарната конзола, което ще улесни отстраняването на стоманобетонните панели. Паралелно с тези дейности продължава и обновяването на антикорозионното покритие на мостовите греди.

Очаква се ремонтът на този участък да приключи до края на месец ноември. Важно е да се отбележи, че за движение в посока България ще останат затворени 400 метра от съоръжението. След края на ноември тази отсечка ще бъде отворена за преминаване, след което ще започне ремонтът и на другото платно.

До момента на Дунав мост са подменени близо 100 стоманобетонни панела. Регулирането на движението в двете посоки продължава да се осъществява от служители на терен. Предстои монтиране на светофарна уредба, която обаче няма да елиминира напълно нуждата от човешка намеса, особено при натрупване на повече превозни средства в една от двете посоки. Светофарът ще бъде настроен на по-продължителни интервали, за да се осигури оптимална организация на преминаването през моста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари