Нора Стоянова: Вандализмът в Русе струва стотици хиляди лева

0
Общински съветник призовава за активно гражданско участие в опазването на градската среда
Общински съветник призовава за активно гражданско участие в опазването на градската среда Снимка: БСП

Общински съветник призовава за активно гражданско участие в опазването на градската среда

Проблемът с вандалските прояви в град Русе придобива все по-тревожни измерения, като особено притеснителен е фактът, че голяма част от тях са извършени от непълнолетни. Тази тенденция е във фокуса на вниманието на общинския съветник от МК "БСП за България", Нора Стоянова, която отправи официално запитване към общинската администрация относно мащаба на проблема и финансовата тежест, която той налага върху бюджета на Община Русе.

Стоянова подчертава положителната роля на звеното за Интегрирана оперативно-охранителна регионална система (ИООРС), което от началото на годината работи усилено за бързото идентифициране на извършителите. Въпреки това, общинският съветник изразява загриженост относно липсата на оценяване на многобройните подобрения в градската среда от страна на жителите.

"Виждаме, че на фона на многото подобрения в нашия град те не биват оценявани. Това буди притеснение и според мен следва ние като общество да се замислим не е ли време да се включим активно в процеса по опазване на средата ни," коментира Стоянова.

Според данните, предоставени от Община Русе, за последните две години са възстановени множество обекти, общинска собственост. Сред тях се нареждат детски и фитнес площадки, автоспиркови навеси, пасарелката по булевард "България", 43 броя фонтанки, както и премахване на графити. Служителите на Единния център за видеонаблюдение на Община Русе са регистрирали 144 случая на вандалски прояви. Общата сума, изразходвана за възстановителни дейности, достига внушителните 383 634,73 лева.

Особено тревожен е фактът, че почти всички обществени чешми в града са били обект на вандализъм, което според Стоянова е индикатор за системен проблем в обществото. Тя призовава своите съграждани към по-активна гражданска позиция и отговорност за опазване на общинската собственост.

"Община Русе изразходва средства от бюджета за облагородяване на средата, обновяване на облика на града ни. Наша отговорност като граждани е да опазваме направеното. Будното гражданско общество спомага за опазването на средата, за да не се стига до разходване на средства от бюджета на Общината да поправяме вече добре направеното," допълва Стоянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    БКП умре!
    Аз съм поредния никнейм на ебаната в гъза и устата бесарабска учудена курва и страхлива мишка мартинчо,понеже съм педал си падам по Кокорчо,който е идеала ми за жена
  • 3
    12
    До 8
    Доколкото знаем за способностите на учудения бесарабски куросмук ПеПераст,те се изчерпват с лапане на пишки и криене в дупката като страхлива мишка
  • 3
    11
    Учуден бесарабски гей
    Аз съм дърт ПеПеруга и мразя млади жени,затова съм толкоз прост и смрадлив
  • -1
    10
    нора ще я боцне бора
    Някой знае ли, че са 400 хиляди лева възстановителните дейности? Или голяма част от тази сума потъват в джобовете на Пенчо Милков и неговите приближени.
  • 1
    9
    бай шиле
    Тази очилата, незадоволена путана да си намери някой жребец да си я прежулва от секс, та да и мине злобата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари