НОИ: Изплащането на пенсиите ще започне на 7 октомври

0
График за изплащане на пенсии и социални обезщетения през октомври 2024 година
График за изплащане на пенсии и социални обезщетения през октомври 2024 година Снимка: Асен Игнатов / Архив

Обезщетенията за майчинство ще бъдат преведени в началото на месеца

Националният осигурителен институт (НОИ) обяви графика за изплащане на пенсии и социални обезщетения през октомври 2024 година. Институцията потвърди, че всички плащания ще бъдат извършени в рамките на месеца, като са предвидени различни дати за различните видове финансова подкрепа.

Пенсионерите, които получават средствата си чрез пощенските станции, ще могат да ги изтеглят от 7 октомври (понеделник). Процесът по изплащане ще продължи до 21 октомври (понеделник), давайки достатъчно време на всички правоимащи да получат своите пенсии. За тези, които предпочитат банковите преводи, сумите ще бъдат налични по сметките им на 7 октомври 2024 година.

Майките и осиновителите също ще получат своевременно финансовата си подкрепа. НОИ е планирал изплащането на паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст да се извърши на 3 октомври. Тези средства ще покриват периода за предходния месец септември.

За лицата, получаващи обезщетения за безработица, определената дата за изплащане е 15 октомври (вторник).

НОИ напомня, че актуална информация за всички видове плащания може да бъде намерена на официалната интернет страница на института в рубриката "Календар на плащанията".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари