Николай Ненов остава единствен кандидат за директор на РИМ - Русе

3
Петима кандидати за директор на Художествената галерия
Петима кандидати за директор на Художествената галерия Снимка: Регионален исторически музей - Русе

Петима кандидати за директор на Художествената галерия

Конкурсът за директор на Регионалния исторически музей в Русе привлече само един кандидат – настоящия директор, проф. Николай Ненов. Това показват резултатите от подадените документи в обявения от община Русе конкурс.

Ситуацията при Художествената галерия в Русе е доста по-различна. Там интересът е по-голям, като общо пет дами са заявили своето участие в конкурса. Въпреки това, до участие в следващия етап на конкурса са допуснати само три от тях. Това са визуалният артист Ако Якщо Попова, която има богат опит в областта на изкуството, художничката Бистра Лозанова, известна със своите проекти в рамките на „Блок 14“, и Лина Григорова – преподавателка по изкуство с над десетгодишен опит в университетите на САЩ, пише Русе Медиа.

Две от кандидатките, Красимира Кирилова и Ина Иванова, не са успели да преминат първоначалния етап на селекция, поради това че не отговарят на изискванията за специалност, посочени в конкурса.

Очаква се скоро да бъде насрочено събеседването с участниците в двата конкурса, което ще определи кой ще заеме ръководните постове на тези културни институции в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    русенец
    Интересно ми е защо няма конкурси за бачкатори, а само за клатикуровци.
  • 5
    2
    Геро
    Ужас,армия от идиоти,и историческия музей и изложбената галерия са на дъното отдавна,, трагедия....
  • 8
    1
    Въпрос
    А защо ръководител на тв център Русе е такъв от 2015 година, след като може и трябва, чрез конкурс, да бъде само 2 пъти по 3 години? Но нямаше нито конкурс, нито 2 пъти, защото безвъзвратно отминаха цели 9 години. Същото се отнася и за генералния на БНТ, когото вече цяла година СЕМ го "държат" на поста?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари