Николай Ненов остава директор на Исторически музей - Русе

4
Досегашният директор беше единственият кандидат, подал документи за тази позиция
Досегашният директор беше единственият кандидат, подал документи за тази позиция Снимка: РИМ - Русе / Архив

Еслица Попова поема Художествената галерия

В Русе бяха обявени новите ръководители на две ключови културни институции в града. Директор на Дирекция "Образование и култура" в Община Русе, Цветослав Димитров, разкри пред "Радио Русе" резултатите от проведените конкурси за директорски позиции в Регионалния исторически музей (РИМ) и Художествената галерия.

"Досегашният директор на Регионалния исторически музей, професор Николай Ненов, ще запази поста си", съобщи Димитров. Интересно е да се отбележи, че професор Ненов е бил единственият кандидат, подал документи за тази позиция.

Що се отнася до Художествената галерия, конкуренцията е била значително по-оспорвана. "С най-висок резултат за директор на Художествената галерия е класирана Еслица Попова", поясни Димитров. Той допълни, че досегашният ръководител на галерията, Елена Великова, се оттегля поради пенсиониране.

Първоначално за поста в галерията са кандидатствали петима души. До финалния етап на селекцията са достигнали трима: визуалният артист Еслица Попова, художничката Бистра Лозанова и Лина Григорова - преподавател по изкуство с над десетгодишен опит в Съединените американски щати.

Двама от първоначалните кандидати - Красимира Кирилова и Ина Иванова - не са успели да преминат първия етап на селекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Отговор
    До 8 Много ти е тъп въпроса, поради което няма да получиш отговор.
  • 1
    8
    Въпрос
    По какво е професор па тоя ?
  • -4
    7
    До бесарабската ебана в гъза...
    Ей курво бесарабска,дето си се изсрала с 5 и 6,да ти еба майката бесарабска в гъза да еба насран и после да и го подам в устата,да ти еба путката майна да ти еба хохълски екскремент мазен вмирисан - вонящите ебани в гъза бандеронацистки мръсни отрепки биват моГилизирани непрекъснато и съвсем скоро на оня куросмук зеленски ще му ебат путката майна както ще ти ебат путката майна на тебе,мазен бесарабски фекал хахахахахаа
  • -8
    6
    До 18:24
    Да ти еба майката руска курва!
  • -10
    5
    До руZZшлямския трол
    Нападат на макя ти вмирисаната рушлямитка путка, боклук! Не смеят да се покажат от бункерите! Пхахахахахахаха Слава Украина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари