Николай Денков: Рискът да не минат предложенията ни за кабинет беше голям

0
Бившият премиер подчерта важността на пет закона и две решения за плана за възстановяване
Бившият премиер подчерта важността на пет закона и две решения за плана за възстановяване Снимка: стоп - кадър \ БНТ

Бившият премиер подчерта важността на пет закона и две решения за плана за възстановяване

Предложението за съставяне на кабинет бе изложено на значителен риск, според бившия премиер и настоящ председател на ПГ на ПП - ДБ Николай Денков. В предаването "Панорама" по БНТ той подчерта важността на пет закона и две решения, които са сърцевината на меморандума, който не успяха да подпишат с ГЕРБ при предишното правителство. Тези законодателни инициативи са отлагани с години и са от критично значение за плащанията по плана за възстановяване. "Става въпрос за големи суми пари, които ще изпуснем.", предупреди Денков.

Обединителна роля на законите

Денков отбеляза, че тези закони би трябвало да обединят политическите сили, тъй като са важни за всички. Той припомни, че по време на кампанията ГЕРБ се стремеше да победи с 10% преднина вторите след тях, а ДПС искаше да стане втора политическа сила. И двете цели бяха постигнати, което постави политическата сцена в сложна ситуация. "Борисов каза, че не е готов да управлява с ДПС, а Пеевски си счупи партията на две. Поуката е, че трябва много да внимаваме какво си пожелаваме.", обясни Денков защо вторият мандат стигна до ПП - ДБ.

Диалог и компромис

Бившият премиер подчерта важността на диалога и компромиса между ПП и ДБ. "Ние тръгнахме от различни мнения, проведохме хубави разговори и намерихме общо решение - ценности, приоритети, задачи.", коментира той. Денков обясни, че разликите между ПП и ДБ се състоят в подходите за постигане на общите цели. Вместо да се стремят да бъдат еднакви, те се разбрали да запазят своите мнения и да ги изразяват свободно, като заедно решават как да изпълняват задачите.

Избори и бъдещи планове

При евентуални нови избори, ПП - ДБ ще се борят отново за първото място, увери Денков. Той изрази надежда, че постигнатите договорености и диалог ще помогнат за стабилизиране на политическата обстановка и постигане на важните за страната цели.

Пожарите и координацията

По отношение на пожарите, които обхванаха страната, Денков изрази съчувствие към засегнатите хора. Той отбеляза, че трагедиите разкриват лошата координация и липсата на превенция, което води до неподготвеност при кризисни ситуации. "Изразявам съчувствие към болката на тези хора, защото видяхме много човешки трагедии тези дни,", заяви той, подчертавайки необходимостта от подобряване на координацията и подготовката за бъдещи кризи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    До 4
    Напълно си прав! ДеБил-ПеПеругите са най жалките карикатури,които някога са били в управлението на България! Помните ли как този мършояд на снимката държа реч пред празна зала в Брюксел,толкова е жалък и гнусен,че колегите му си излязоха за да не му слушат жалното мънкане!
  • 2
    5
    Фък дъ УКР
    К-Аналният плъх НевДенков е един от най-жалките и некадърни премиери на България! А укропитеците джафкат, защото правителството което оглавяваше,беше най надупеното и корумпирано правителство в новата история на България - сглобката на ДеБил-ПеПеругите!
  • 3
    4
    Парадоксите
    Защо забравяме да кажем най интересното за ПП ДБ?!? Без да е спечелила избори оглави правителство .В това правителство победителя от изборите участва с...... ЕДИН (1) министър ! ПРИ ТОВА БЕЗ КОАЛИЦИОННО СПОРАЗУМЕНИЕ! Ако това не е парадокс, сензация достойна за Гинес здраве му кажи.Парадоксите на ПП ДБ обаче не спират до тук .Първо същите тези, които получиха властта даром сами се отказаха от нея, първо Денков подаде оставка без да му я искат, второ, причината, която обявиха е, че не им казали, че победилата партия иска вместо ЕДИН поне още двама министри и си позволила да ги впише в проекто кабинета без тяхно знание. И поради това предизвиква нови избори. На които разбира се се сгромолясва. Невероятно, но факт! Ако това не е самоубийство, как по друг начин да бъде наречено. Това обаче все още не е последната щета .Мазохизмът продължава. На същите тези ППДБ съдбата им дава отново шанс да управляват като изгубили безнадежно изборите. И какво чудо... те пак отказват?!? Причината е, че не искали да управляват с тези, с които по тяхно собствено мнение сполучливо управлявали! Ъъъъ?!? А най-перверзното в случая с този отказ е факта, че в РБ НЯМА други партии с които могат да управляват .Поради непреодолими различия . В случая с ППДБ и баба Ванга да е жива, не може да разгадае действията им.
  • 1
    3
    хи, хи,
    Не правеше викаш отстъпки?!? Затова ли щеше да подава оставка, ако паднеше дерогацията на Лукойл?!? Или отказа руски газ за същия , ама чрез посредници, е вярно мааалко по-скъп!🤤
  • 0
    2
    Фък дъ РФ
    До 1 Проф. Денков е един от най-успешните премиери на България! А русофилистиците лаете, защото правителството което оглавяваше, не правеше компромиси в путинярска пРоссия!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари