Николай Денков: Никой няма да се съгласи Борисов да застане начело на държавата

1
И на тези избори няма да има ясен победител, заяви Денков
И на тези избори няма да има ясен победител, заяви Денков Снимка: БТА

И на тези избори няма да има ясен победител, заяви Денков

Академик Николай Денков от "Продължаваме Промяната - Демократична България" заяви пред БНР, че политическата нестабилност в страната е резултат от продължаващата война между олигархични кръгове, които се борят за контрол върху държавата. Според него, основният източник на тази нестабилност не са политическите партии, а мафиотските структури, които се опитват да наложат влияние върху управлението.

В интервю за Българското национално радио, Денков подчерта, че дълбоките проблеми в държавното управление не могат да бъдат разрешени без да се прекрати тази олигархична война. Той допълни, че „Продължаваме Промяната“ няма да подкрепи ГЕРБ, ако това означава връщане към „разпределението на порциите“, както е било в миналото. Според него, това е модел на управление, близък до властта на олигарсите, който партията му категорично отказва да поддържа.

Денков отправи критики към Делян Пеевски, когото определи като най-големия проблем в българската политическа система. По неговите думи, влиянието на Пеевски върху ДПС започва да отслабва, а тази тенденция ще се пренесе и към ГЕРБ. В този контекст, Денков очаква сблъсък в редиците на ГЕРБ между хората, които подкрепят Пеевски, и тези, които желаят партията да продължи по пътя на европейското развитие.

Той също така подчерта, че успехите на Пеевски се дължат до голяма степен на съюза му с Бойко Борисов, като според него, тази симбиоза трябва да бъде прекратена, за да може България да продължи напред. Промените в съдебната система са ключови за бъдещото развитие на страната, смята Денков. Ако тези проблеми не бъдат решени, според него България ще остане в застой.

Що се отнася до етническото напрежение, акад. Денков беше категоричен, че такова напрежение няма и че хората не са добре представени нито от ДПС, нито от ГЕРБ. Въпреки че програмите на различните партии обхващат важните за гражданите сектори, въпросът остава дали тези политики могат да бъдат реализирани.

По време на кампанията "Продължаваме Промяната - Демократична България" ще акцентира върху грижа за младите, семействата и децата, като се фокусира върху подобряване на живота на хората в страната. Денков заяви, че икономическата ситуация в България е добра благодарение на промените в управлението и икономическата политика, но предупреди, че ако политическата криза не бъде разрешена, тя може да прерасне в икономическа и да има сериозни последствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    До 2
    Еби си майката,курво пеперастка!
  • 1
    7
    Бесарабски ПеПераст Русенец
    Отрепката НевДенков е най жалката карикатура,мазен и нагъзен хуйосмук,който е станал академик с измама.Самият факт,че е част от корумпираната фекална маса наречена Пеевски Подлоги/Доносническа България или известни още като Дебил-ПеПерасти е показателен какво мазно лайно е НевДенков,да му еба путката майна продажна еврогейска да му еба!
  • 3
    6
    от руси
    Мухъл-това е Денков
  • 1
    5
    хи, хи,
    Слушах му цялото интервю в „Неделя 150“- Е, тоя лъже повече от баце, скоро ще надмине и кики лъжеца!😁😁😁
  • 0
    4
    Русенец
    Браво на академика. Той е най-разумният и свестен политик в момента в България. Това, че е избрал "Продължаваме промяната" е показателно за това, че тази партия има някаква кауза и стойност.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари