Неразчистени минни полета под краката на пожарникарите на българо-гръцката граница

0
Страната ни има готовност да изпрати хеликоптер в района
Страната ни има готовност да изпрати хеликоптер в района Видео: NOVA

Някои от тези мини могат да бъдат активирани от топлината

Пожарът, разгорял се на гръцка територия, продължава да буди тревога както в Гърция, така и в България. Въпреки че огънят е локализиран и в момента гори слабо, основното притеснение е свързано с неразчистените минни полета в зоните по границата. Някои от тези мини могат да бъдат активирани от топлина, което представлява сериозна заплаха както за пожарникарите, така и за местното население.

Майор Борислав Войнов, участвал в гасенето на пожара, сподели, че пламъците, достигнали българска територия, са били низови и лесно овладяни. „Ситуацията към момента е овладяна. Надявам се да има само тлеещи огнища”, добави той, предаде NOVA.

Въпреки успокоителните думи на майор Войнов, специалистите остават нащрек заради възможността огънят да активира противопехотните мини, които са останали неразчистени от времената на военни конфликти.

Заместник областният управител на Благоевград Христо Ангелов увери, че ако пожарът отново се разпространи на българска територия, страната ни има готовност да изпрати хеликоптер, особено в райони с минни полета. „Важно е да реагираме бързо и ефективно, за да избегнем опасностите, свързани с неразчистените мини,” подчерта той.

Текущата ситуация показва, че пожарите в граничните райони могат да доведат до неочаквани проблеми и да подчертаят нуждата от цялостно почистване на минните полета. Въпреки усилията на огнеборците и горските служители, мините остават реална заплаха за безопасността на всички, които работят на терен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    *******************
    https://deminer-bg.tripod.com/psm-1_bg.htm
  • 3
    10
    предложение
    Тези от парламента 240 секретарки начело с лидерите си да заминават и да вадят мините с голи ръце.Да вземат по един очукан и заостроен електрод и да започват със странично напипване под лек ъгъл и внимателно да не гръмне.Да отиват с тях и областните политически лидери.Да им вдъхват кураж.Ракияра и водката преди разминирването е от народа безплатно,музиката също.Напред със бодра педен всички парламентаристи.Искаме принер Батальона от депутати да се предвожда от Наско генрала,Боко,Ив Костов,Паси,Хр Иванов,Киро и останалите.
  • 1
    9
    до 8
    Не, нашите не бяха до браздата, а между кльона и браздата на вероятните направления на движение на нарушителите! Иначе се кефя, да чета коментари от лаици!😁😁😁
  • 1
    8
    към П П.
    На гърците бяха на два метра от нас и нашите бяха на два метра от техните .......
  • 3
    7
    До втори от Каптагон
    Абе ни в много резолюции сме участвали на ООН ама нито ние,нито ООН си имаше на хабер какво става в България всъщност даже и СССР беше в мъгла по някой въпроси особенно свързани с близкият изток че преди операции в него район първом се допитваха до нас в офиса близо до "Кошарите" ,май беше бул.Черни Връх ,а офисите бяха на един етаж,врата до врата.На единият имаше табела КГБ ,а на другият КДС.Продуктите на Ален Мак и Фармахим бяха истински,качествени и натурални. :-))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари