Недоволството расте: Ремонтът на Дунав мост предизвиква напрежение

1
Камионите чакат между три и четири часа на буферния паркинг
Камионите чакат между три и четири часа на буферния паркинг Видео: bTV

Камионите чакат между три и четири часа на буферния паркинг

Превозвачите в България са в готовност за протест, като в отворено писмо те обвиняват властта, че е абдикирала от проблемите, свързани със затруднения трафик и километричните опашки на граничните пунктове. Един от основните проблеми за тях е ремонтът на "Дунав мост" край Русе, който ще продължи две години. Според представители на бранша, това създава огромни затруднения за преминаването на камиони, като последните данни показват, че времето за изчакване на паркинга там варира между три и четири часа, а в някои дни дори повече.

Други причини за недоволството включват ремонтните дейности по отсечката "Ботевград – Мездра" и опашките на "Дунав Мост 2". На тези гранични пунктове превозвачите чакат с часове поради ограничения капацитет на румънските служители и недостатъчния брой буферни паркинги от българска страна.

Най-големият проблем с Министерството на транспорта е изказването на министъра, че няма нужда от сухопътен Шенген, а от повече буферни паркинги. Мисля, че е крайно време министърът на транспорта да излезе и да каже ясно какво се случва с буферните паркинги“, заяви Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков обаче отхвърли тези обвинения, като подчерта, че изграждането на частни буферни паркинги би подобрило организацията на движението и предотвратило струпванията по границите и натовареността във вътрешността на страната. Според него влизането в Шенген би било положително, но това няма да реши всички проблеми, които не са били адресирани с години.

Рашков изтъкна, че забавянията на граничните пунктове не само вредят на превозвачите, но и на самите потребители, тъй като водят до повишаване на цените на стоките в магазините. За да се намери решение, е насрочена среща между Министерството на транспорта и Съюза на международните превозвачи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Русе
    Никаква полза за Русе няма от Моста на Дружбата. Само навлеци , трафик и мръсотия. Затворете го това недоразумение !
  • 0
    11
    Някой си
    Аз лично вчера 5 ч.съм чакал само да напусна БГ.,Отделно се чака и на буферния паркинг.Камипните се спират за да преминат хората,все едно ние които караме камиони не сме хора
  • -3
    10
    Кура на Зеленски в гъза на...
    Докато терориста Куролап Зеленски не падне и в България бандеронацистките терористични курви не бъдат набутани до един в затворите, никакъв Шенген!
  • 3
    9
    Държавата
    Много се радвам на служебното правителство на ГЕРБ , цъфнаха паркинзи , светофари, гьолове. Държавата мълчи, да го духат бедните.
  • 2
    8
    Ехххх
    А къде го е сега мистър Кесийков да се намеси както пише един куп въпроси до министъра, от които няма да последва нищо, но пък ще си направи предизборна реклама. Ех, Кесийков, Кесийков "опората" на русенци, но всъщност не опора, а манипулатор.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари