Настимир Ананиев: Подготвя се нова сглобка и ДБ вече са казали „да“

0
Вероятно става дума за коалиция с ГЕРБ
Вероятно става дума за коалиция с ГЕРБ

Вероятно става дума за коалиция с ГЕРБ

Коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) прекрати партньорството си с партия "Волт", съобщиха от коалицията. Като причина за това решение бяха посочени "някои от различията в подходите" в настоящата "трудна политическа ситуация".

В изявление от ПП-ДБ изразиха своята признателност към "Волт" и лично към нейния председател Настимир Ананиев за "ползотворното сътрудничество и съвместната работа през изминалите три години".

Реагирайки на новината, Настимир Ананиев сподели в ефира на bTV своята гледна точка за причините зад това решение. Според него, още по време на миналите избори е имало среща, на която "Демократична България" е настоявала "Волт" да не бъде част от коалицията.

"Всъщност това, което разбрах от друг човек, който е от "Продължаваме промяната", е, че на миналите избори е имало среща, която се е провела три часа преди ние да подпишем коалиционното споразумение, в което "Демократична България" са настоявали "Волт" да не бъде част от това", заяви Ананиев.

Председателят на "Волт" изрази мнение, че се подготвя нова политическа конфигурация: "Моята версия е, че всъщност се подготвя нова сглобка и "Демократична България" вече са казали "да" на това. Вероятно става дума за коалиция с ГЕРБ".

В подкрепа на своята теза, Ананиев посочи, че ГЕРБ, "Да, България" и "Демократи за силна България" са част от Европейската народна партия.

"Готви се нова сглобка, която в момента се чудят по какъв начин и в какъв целофан да бъде облечена", добави председателят на "Волт".

Тези развития в политическата сцена повдигат въпроси за бъдещите коалиции и възможните промени в конфигурацията на политическите сили в страната. Остава да се види как ще се развият събитията и какви ще бъдат следващите ходове на основните политически играчи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Мухахахахаха
    Мазното ДеБело лайно Нексомир остана извън парламента и започна да плюе по бившите си криминални ортаци - няма по жалка и корумпирана сган от Пеевски Подлоги/Доносническа България мухахахахаха
  • 8
    1
    ...
    Теб те изхвърлиха от всички сглобки и сега злобееш ли ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари