Настимир Ананиев: Борисов се опитва да направи "Възраждане" втора сила

0
Политикът прогнозира, че в следващия парламент ще влязат между 8 и 9 политически субекта
Политикът прогнозира, че в следващия парламент ще влязат между 8 и 9 политически субекта Снимка: Bulgaria On Air

Политикът прогнозира, че в следващия парламент ще влязат между 8 и 9 политически субекта

В политическото пространство се очертават интересни тенденции преди предстоящите парламентарни избори. Настимир Ананиев, председател на партия ВОЛТ, сподели своите наблюдения и прогнози в ефира на предаването "Денят ON AIR".

Очаквания за състава на следващото Народно събрание

Ананиев прогнозира, че в следващия парламент ще влязат между 8 и 9 политически субекта. Той подчерта важността на постигането на мнозинство от поне 121 народни представители за формиране на кабинет.

"Важно е колко субекта ще има в Народното събрание, според мен 8, чувам заявки за девети. В края на краищата трябва да се стигне до числото 121 поне, за да има кабинет," заяви Ананиев.

Политикът отбеляза, че тестът за избор на председател на Народното събрание обикновено е индикатор за потенциалното мнозинство. Той не изключи и възможността за формиране на правителство на малцинството, което също ще трябва да премине през гласуване в парламента.

Позиции на водещите политически сили

Ананиев коментира, че водещите политически сили не отхвърлят възможността за формиране на правителство. Той изрази очакванията си за "отговорен ГЕРБ с отговорен Борисов", ако прогнозите на социолозите се сбъднат и ГЕРБ се окаже първа политическа сила.

Бившият депутат обаче изрази съмнения относно тактиката на ГЕРБ: "Днес чух, че е казал, че от Европа му е забранено да работи с "Възраждане". На практика обаче приближените до Борисов помпат "Възраждане", Борисов се опитва да направи "Възраждане" втора сила, за да няма възможност ПП-ДБ да получи мандат."

Призив за отговорно управление

Ананиев подчерта необходимостта от формиране на редовно правителство, което да отговаря на нуждите на обществото и бизнеса. Той критикува липсата на лидерство в последно време и призова за отговорни политици.

"България има нужда от отговорни политици. До момента имаше липса на лидерство," заяви председателят на ВОЛТ.

Той също така отправи призив към коалицията ПП-ДБ да не се фокусира върху личността на бъдещия министър-председател, а да обърне внимание на състава на кабинета и подкрепящото го мнозинство.

Ниска избирателна активност - тревожна тенденция

Ананиев изрази загриженост относно намаляващата избирателна активност, определяйки я като "най-тежкия червен картон от началото на прехода". Той подчерта, че всеки гражданин има възможност да направи своя избор, включително чрез преференциално гласуване.

"Винаги има избор за кого да гласуваш - и преференцията ти дава избор, ако не харесваш вожда, лидера, но преференциално човека - заради качествата му можеш да гласуваш да него," категоричен беше Ананиев.

В заключение, политикът критикува партиите за концентрирането им върху твърдите електорални ядра по време на предизборната кампания, вместо да се стремят към разширяване на подкрепата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Нов Кмет
    Какъв политик е тоя фекал ? Нексомир защо още не е следствен за крупни финансови измами ? Ококорения ли му опъва чадър ☔???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари