Наркодилъри въртя търговия чрез QR кодове

0

Полицията в Бургас разкри нова схема за разпространение на наркотици

Иновативна престъпна схема за разпространение на забранени вещества разкриха в Бургас.

Мащабна полицейска операция

Служители на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Бургас разкриха нова схема за разпространение на забранени вещества, използваща съвременните технологии. Акцията е проведена в ранните часове на 25 октомври 2024 година в рамките на мащабна полицейска операция в областта, информира bTV.

Задържани лица и иззети вещества

В хода на операцията са задържани двама души на различни адреси - в кварталите "Победа" и "Акациите". От МВР - Бургас потвърдиха, че задържаните са част от активния криминален контингент, свързан с разпространението на забранени вещества. При претърсването на двата адреса са открити значителни количества наркотични вещества.

Механизъм на престъпната схема

Престъпната група е използвала модерен подход за разпространение чрез приложението "Телеграм". При първоначалната сделка, купувачите получават физическа картичка с вграден QR код, който им осигурява достъп до затворен канал в приложението. След сканиране на кода и влизане в специализирания канал, купувачите получават възможност за директен достъп до незаконната търговия по всяко време на денонощието.

Криминална обстановка в региона

В контекста на текущата ситуация в Бургас, полицейските служители работят и по множество сигнали за купуване на гласове. Според данните на МВР, областта е с най-висок дял на подобни сигнали - 15 процента от всички в страната. В сравнение с изборите през юни 2024 година се наблюдава увеличение на подадените сигнали - от 84 на 89. По случаите са образувани 18 досъдебни производства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари