Нанси Пелоси подкрепи кандидатурата на Камала Харис

0
Пелоси е една от най-дългогодишните и най-известни фигури в Демократическата партия
Пелоси е една от най-дългогодишните и най-известни фигури в Демократическата партия Снимка: Нанси Пелоси / Facebook

Пелоси е една от най-дългогодишните и най-известни фигури в Демократическата партия

Камала Харис получи подкрепа от Нанси Пелоси за президентските избори в САЩ.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис получи значителна подкрепа от Нанси Пелоси, една от най-известните и дългогодишни фигури в Демократическата партия, за кандидатурата ѝ на предстоящите президентски избори през ноември.

Пелоси, която въпреки напускането на поста председател на Камарата на представителите през 2022 година остава влиятелна фигура в партията, играе важна роля в решението на 81-годишния президент Джо Байдън да се откаже от кампанията си. Причините за това решение са свързани с опасения относно менталната му острота и способността му да победи републиканеца Доналд Тръмп или да продължи да служи още четири години.

„С любов и благодарност поздравявам президента Байдън за това, че винаги вярва във възможностите на Америка и дава на хората възможността да се реализират“, заяви 84-годишната Пелоси в свое изявление. „Трябва да се обединим и да продължим напред, за да победим категорично Доналд Тръмп и с ентусиазъм да изберем Камала Харис за следващия президент на САЩ“, добави тя.

Подкрепата от водещи демократи

На практика всички видни демократи, които се считаха за потенциални съперници на Харис, вече обявиха своята подкрепа за нея. Сред тях са губернаторите Гретчен Уитмър от Мичиган, Гавин Нюсъм от Калифорния и Анди Бешиър от Кентъки.

Оттеглянето на Байдън е поредният шок в надпреварата за Белия дом. Това решение следва опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп по време на митинг и номинацията на твърдолинейния сенатор Джей Ди Ванс за негов потенциален вицепрезидент, отбелязва "Ройтерс".

Първа публична изява на Камала Харис

В първата си публична изява след внезапното прекратяване на кампанията на Байдън, 59-годишната Харис изрази уважение към президента за службата му към страната. „Наследството на Джо Байдън през последните три години е без аналог в най-новата история“, заяви Харис на събитие в Белия дом, където бяха почетени колежански атлети. „Всеки ден нашият президент Джо Байдън се бори за американския народ и ние сме дълбоко, дълбоко благодарни за неговата служба към нашата нация“, добави тя.

Въпреки това, Харис все още не е споменавала конкретно новия си статут на водещ кандидат на демократите за президент, посочва "Ройтерс".

Кампанията на Харис набира скорост

Служители на кампанията и съюзници вече са провели стотици разговори от името на Харис, призовавайки делегатите на конгреса на Демократическата партия следващия месец да подкрепят нейната номинация за президент.

В публикация в социалната мрежа "Екс", Харис съобщи, че ще посети щаба на кампанията на Байдън в Делауеър, който сега ще бъде щаб на нейната кампания. Тя информира, че Байдън, който миналата седмица даде положителен тест за КОВИД-19, се чувства по-добре.

Президентът Байдън, който е най-възрастният американски президент в историята, заяви, че ще остане на поста до края на мандата си на 20 януари 2025 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    Циганин
    На бандеронацистките куролапи мършляци, до вчера се дупеха на дементния памперс БайПън, днес ще се дупят на Маймуна Харис. Все едно света трябва да спре да се върти, за да може плешивата киевска маймуна да си намери място по Слънцето. Жалка история са сбирщината укропитеци, ДеБил-ПеПерасти, и други безродници.
  • 0
    9
    До 8
    Признавам,че центаджиите ставате все по малко,дето защитавате киевския Хитлер
  • -2
    8
    До 6
    Признавам,рублажиите водите в бройката,защитавайки вашия руски Хитлер.
  • -2
    7
    Sтанко
    Бабугер..
  • -1
    6
    Йуъ
    Тук пак са писали доларяци, които са готови и пола си да сменят, но да мразят България - като коментиращ 5-ти, който още не е разбрал, че сащ е враг на човечеството.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари