Камала Харис публикува медицинското си досие

0
Лекарят на вицепрезидента потвърждава отличното ѝ здравословно състояние
Лекарят на вицепрезидента потвърждава отличното ѝ здравословно състояние Снимка: Камала Харис / Facebook

59-годишната Харис се противопоставя на 78-годишния Тръмп и по здравен статус

Камала Харис разкри здравословното си състояние в надпреварата за Белия дом.

Вицепрезидентът на Съединените американски щати и кандидат за президент от Демократическата партия Камала Харис направи публично достояние медицинската информация за здравословното си състояние. Този ход се разглежда като стратегически в контекста на предизборната кампания срещу републиканския опонент Доналд Тръмп, съобщава информационна агенция Ройтерс.

Здравословно състояние на Харис

Белият дом разпространи официален документ, изготвен от личния лекар на Харис - доктор Джошуа Саймънс. Според медицинското заключение, 59-годишната Камала Харис е в отлично здравословно състояние и напълно способна да изпълнява президентските задължения.

Последният цялостен медицински преглед на вицепрезидента е проведен през месец април тази година. Докторът подчертава, че въпреки натоварения работен график, Харис поддържа активен начин на живот и се придържа към здравословен хранителен режим.

В документа се отбелязва: "Тя притежава физическата и психическата устойчивост, която се изисква, за да изпълнява успешно задълженията си в президентството, в това число и тези на начело на изпълнителната власт, на държавен глава и на главнокомандващ въоръжените сили."

Здравословни особености

Медицинският доклад разкрива, че Харис страда от сезонни алергии, за които приема лекарства по рецепта. Освен това, тя понякога изпитва пристъпи на уртикария, която се повлиява добре от антихистаминови препарати.

През последните три години вицепрезидентът е преминала през алергенна имунотерапия, което е довело до значително подобрение на състоянието ѝ. В момента тя използва само назален спрей при необходимост.

Докторът споменава също, че Харис носи контактни лещи и редовно се подлага на профилактични прегледи, включително колоноскопия и годишни мамографии, предвид фамилната история на рак на дебелото черво при майка ѝ.

Стратегически ход в предизборната кампания

Публичното оповестяване на здравословното състояние на Камала Харис се разглежда като тактически ход в предизборната кампания. Според източник от екипа на Харис, този акт цели да привлече вниманието върху отказа на опонента ѝ Доналд Тръмп да направи подобно разкритие.

Предизборният щаб на Харис се надява, че прозрачността относно здравето ѝ ще подчертае разликата между нея и 78-годишния Тръмп. Те акцентират върху нейната по-млада възраст, острота на ума и готовност за откритост, противопоставяйки ги на "мисловното лъкатушене" на Тръмп и неговата непрозрачност по въпросите на здравето.

Здравословното състояние на Тръмп

За сравнение, през 2018 година, когато Тръмп заемаше президентския пост, лекар от Белия дом заяви, че като цяло той е бил в отлично здраве. Въпреки това, беше препоръчано на тогавашния президент да свали килограми и да започне да се занимава с ежедневни физически упражнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Психолог
    Демократите се осраха яко и неолибералите глобалисти.От тук насетне ще имат комплекс да доказват че не са деменционни или хахави заради техният избранник Байдън.Хора които казват на черното бяло и обратно.Ще вървят с медицински напред преди изказ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари