Нанасят ново трипластово покритие на гредите на Дунав мост

1

Георги Георгиев инспектира работите по основния ремонт, а Димитър Главчев ще посети обекта утре

Заместник-областният управител на Русе, Георги Георгиев, инспектира основния ремонт на Дунав мост, като се запозна на място с извършваните дейности. В момента на моста се извършват мащабни ремонтни работи, които включват демонтаж на старите стоманобетонни панели и монтиране на нови. Също така се подновява антикорозионното покритие на гредите на моста.

Специалисти отговорни за ремонта съобщават, че от стоманените носещи елементи се сваля старото покритие посредством пясъкоструене, след което се нанася ново трипластно покритие. Това е част от усилията за увеличаване на дълготрайността на съоръжението и подобряване на безопасността на движението по моста.

До момента в първата отсечка, която е с дължина около 200 метра и е предназначена за вход в България, са извършени фрезоване на асфалтовата настилка, демонтаж на мантинелата, пешеходните парапети, хидроизолацията и стълбовете за осветление. В същата отсечка е разкъртена и тротоарната конзола с цел по-лесно премахване на стоманобетонните панели. В момента движението в този участък се осъществява само в едната лента, като служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ регулират потока от превозни средства.

За последното денонощие през Дунав мост са преминали общо 2444 товарни автомобила, като 1118 от тях са влезли в България, а 1326 са напуснали страната. Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Утре се очаква посещение на премиера Димитър Главчев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова на Гранично контролно-пропускателен пункт „Русе-Гюргево“. Посещението им е част от усилията на правителството и институциите за облекчаване на трафика и натовареността на пунктовете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Реалист
    Хубаво е, че го правят, но едно е сигурно - ще изкара много по-малко от старото покритие, нанесено при построяването на моста. В 1950-те се е работило с доста по-качествени и трайни материали и е спазвана висока технологична дисциплина (да не забравяме, че мостът е строен главно за военни цели). Затова изтрая 70 години при зверска експлоатация, като натоварването му е не с проценти, а в пъти по-голямо от проектното. А при втория мост при Видин (наречен "Нова Европа") още на третата година зейнаха дупки в автомобилното платно. Пародия!
  • 2
    1
    Строителен надзор
    И петпластово покритие да нанесете, се тая. Окрадохте парите за матриалите, а разни негри работает на фронте, либийците ви се смеят, а Николовската Принцеса брои пачките, дето новия (пети пореден) и съпруг носи от паркингите, ливдите, мостовете,
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари