Финална инспекция преди ремонта на Дунав мост

1

Подготовката за мащабния ремонт завършва с последна проверка на спомагателната инфраструктура

Основният ремонт на Дунав мост започва: Драгомир Драганов и Георги Георгиев на финална инспекция.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев извършиха финална инспекция на спомагателната инфраструктура и временната организация на движение в района на Дунав мост. Това се случва в деня преди започването на основния ремонт на българския участък на съоръжението. Тази инспекция е четвърта поред, която ръководството на Областната администрация в крайдунавския град извършва преди старта на строително-монтажните дейности.

На проверката, свързана и с утрешната визита в Русе на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев, присъстваха представители на всички компетентни държавни институции. „Предприели сме всички необходими мерки, за да гарантираме, че няма да се допуснат задръствания, които да блокират движението по моста. Много е важно да се спазва сигнализацията, която ще бъде поставена и съответно шофьорите да не предприемат рискови маневри в участъка в опит да избегнат изчакването на червения светофар“, заяви Драганов.

Детайли за ремонта

Ремонтът на моста ще се извършва без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. Планирано е строителните работи да се осъществяват в шест етапа. В първите два етапа ще се извърши основният ремонт на естакадата на съоръжението на българска територия, който е с дължина около 400 метра. За да се избегнат по-големи задръствания, първоначално ще бъде затворен участък с дължина около 200 метра. Първо ще бъде ограничено движението в лентата за вход в България, а след това в лентата за изход в посока Румъния.

За по-добра организация на движението, регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба. Тя ще може да се премества и разполага в съответната част на моста, която се ремонтира. Светофарът ще сменя червената и зелената светлина на всяка минута, а уредбите ще могат да се управляват ръчно, за да се адаптира цикъла на функциониране при необходимост.

Предстоящите събития

Официалната церемония по започване на строителните дейности ще се проведе утре, 10 юли, от 10:00 часа в буферната зона на ГКПП "Дунав мост", след линията за контрол на леки автомобили, в зона Запад на граничния пункт на изход от Република България. В 11:00 часа журналистите ще имат възможността да направят снимки на съоръжението и от кораба "Русчук". Те ще получат допълнителна информация, свързана с дейностите по възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари