Наградиха посмъртно бесарабски българин с орден „За мъжество“

1

Семейството на Евгений Марчев получи висока държавна награда за храброст

Наградиха посмъртно бесарабски българин с орденЗа мъжество“.

На тържествена церемония, състояла се в Болградската районна военна администрация, бе връчен орденЗа мъжество“ трета степен на съпругата на загиналия бесарабски българин Евгений Марчев. Наградата бе предадена на семейството от началника на Болградската районна военна администрация Михаил Шарафаненко и първия заместник-председател на Болградския общински съвет Андрей Гарвалов. Събитието бе отразено на официалния сайт на Болградската администрация.

Наградата бе присъдена посмъртно на старшия войник Евгений Марчев с указ на президента на Украйна от 25 януари 2024 година. Марчев бе отличен за лична храброст, проявена при защита на държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна.

Евгений Марчев, на 41 години, бе родом от българското село „Табак“ в Болградския район. Той загина на 20 октомври 2023 година при изпълнение на бойна задача в Донецкото направление. Смъртта му е трагична загуба както за семейството му, така и за цялата бесарабска българска общност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    12
    Мухахаха
    Поне един от тук защитаващите уродливата педерация на путака, ще се съгласи ли доброволно да се засели в азиатската клоака на кремълското недъгаво "царче" ?! Или само Украинците "мечтаят" да живеят по путинярски образец ....
  • 0
    11
    Българин
    Какъв режим какви продажници сънуваш бе русофилистичен парцал?! Разбира се, че са загинали защитавайки родината си. Да не "мислиш", как народа на Украйна умира да живее под скипъра на недъгавото и плешиво кремълско хюмне ?! А ти, като е толкова хубаво в руслямската педерация, ти защо си тук на "лошото", а не си там на "хубавото" ?! Защо си натискаш опканите русофилистични парцали в държава от Запада ?!
  • -2
    10
    Марко
    Жалко за всички загинали воювали за Украйна с мисълта,че защитават родината! Всъщност са дали живота си за едно некадърно и продажно ръководство. За един режим, който продължава да унищожава и прогонва собствения си народ. Ръководители, които са истински родолюбци и патриоти, нямаше да допуснат въобще тази война да започне.
  • -1
    9
    Alèx
    Украйна е част от РУСИЯ! Не го ли разбрахте, ПСЕВДО АТЛАНТИЦИ НЕДОКЛАТЕНИ, ТРУПАЩИ ТРУДОВ СТАЖ ПО СПАНЕ В КАНЦЕЛАРИЙТЕ? НЕ ХАРЕСВАМ ПУТИН, НО РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА, Е И ЩЕ БЪДЕ РУСИЯ ОБОЖАВАХ ГЕНЕРАЛ ЛЕБЕД И ПИНО ЧЕТ, ЦАРСТВО ИМ НЕБЕСНО! МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХА СЪБИТИЯТА В ПРИДНЕСТРОВИЕТО! РАБОТИХ С ТАТЯНА, НЕВЕРОЯТНО КРАСИВА МОЛДОВКА, В АНГЛИЯ! САМО ПРОСТ АЦИТЕ В СЕЛЯМЕТЯ НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ РУСИЯ НЯМА ДА ДОПУСНЕ АГРЕСИВ НОТО НАТО ДО ГРАНИЦИТЕ СИ! КЪДЕ СЕ ДЯНАХА 2800 БОЙНИ САМОЛЕТА И 4000 ТАНКА НА УКРИТЕ?
  • 0
    8
    Независим
    Загинал за Украйна браво смело момче вечна му памет но що не пишете колко бесарабски българи са загинали от ръката на хиевският режим и бандеровци те. За това евроатлантически си кютате. Преди ден четох статия от американски голям журналист и той със факти говори че Украйна от 3014г е намаляла със около четиринадесет милиона, по Дани във чужбина са се изнесли около седем милиона. Пита журналиста, пита и света къде са другите седем милиона. Те не са нито във чужбина нито във Украйна Изчезнали но къде. Сигурно на Мелмак нали жълтопаветни евроатлантически джендари
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари