Надежда Нейнски: България не успява на международната политическа сцена

0
Бившият външен министър: България отсъства от големите международни дебати
Бившият външен министър: България отсъства от големите международни дебати Видео: NOVA

Бившият външен министър: България отсъства от големите международни дебати

Страната ни не успява да се утвърди като сериозен играч на световната сцена, според Нейнски.

България липсва в големите международни дебати и няма висок авторитет в международната общност. Това заяви бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в интервю за предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Нейнски отбеляза, че позицията на България по отношение на войната в Украйна е ясна и беше взета от Народното събрание. Според нея всяко друго мнение по темата, изразено от отделни политически фигури, не може да замени официалната позиция на парламентарната република. „В този смисъл, разноговоренето сред висшите представители в българската политика руши авторитета на България. В очите на съюзниците тя е държава, на която не може да се разчита”, коментира Нейнски.

Липса на консенсус - основен проблем

Едно от основните послания в коментара на Надежда Нейнски е необходимостта от политическа стабилност и консенсус по важни въпроси. Тя подчертава, че разногласията между висшите представители на българската политика влияят негативно върху международния имидж на страната. Липсата на единно мнение и последователност създава впечатление за непредсказуемост и несигурност.

Резултатите от изборите във Великобритания

Бившият външен министър също коментира резултатите от последните избори във Великобритания. Според нея победата на лейбъристите не е случайна, тъй като те водят последователна политическа комуникация със своите избиратели през последните 14 години. Нейнски отбелязва, че във Великобритания има много недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като очакванията на неговите привърженици не се сбъднаха и не успяха да компенсират щетите от излизането от общия пазар.

„Във Великобритания има много недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като нищо от това, което привържениците му планираха, не сработи до степен, в която да компенсира щетите от излизането в общия пазар”, допълни Нейнски.

Значението на стабилната външна политика

Изявленията на Надежда Нейнски подчертават необходимостта от стабилна и предсказуема външна политика. Тя призовава за единство и последователност в българската политическа сцена, което би позволило на страната да заеме по-видимо място в международните дебати и да се утвърди като надежден партньор на световната сцена.

В заключение, коментарите на Надежда Нейнски подчертават важността на единството и консенсуса в политическата сфера, както и необходимостта от последователна и ясна външна политика, която да укрепи авторитета на България на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    үнэний төлөө тэмцэгч
    Няма как България да успява на международната политическа сцена, след като е поробена от западни и масонски агенти и слуги като тази изсъхнала стафида на снимката. Гнусна, грозна, нагла, безсрамна, продажна, предателка, лъжкиня. ‎‎ ‎ Докато има такива боклуци, които си дават задника на масоните от запада и са готови да пожертват цяла България и хората в нея, за да си напълнят джобовете и да получат потупване по рамо от сатанинските масони, така ще е и само по-зле ще става. ‎‎ ‎ Трябва България да се оттърве от тези тумори, да излезе от ЕС, от НАТО и да се присъедини към БРИКС възможно по-скоро, защото скоро запада ще се провали с гръм и трясък и ще повлече всичките си васали със себе си. А това да си в ЕС и НАТО автоматично значи, че смъртната ти присъда е подписана и няма спасение. Който излезе от тези робовладелски организации ще се спаси.
  • 5
    1
    русенец
    Ами то в Булгаристан с външна политика се занимават разни детски учителки, тип "Хубавото Наде" , нормално е никой да не ни ебава. Мършо, спомняш ли си когато в Либия едни български граждани бяха обвинени в масово заразяване със СПИН, ма пача? Твоят... министър-председател каза, че може да са виновни, а ти нищо не направи. Та, всичките във външната, вътрешната и изобщо политиката у нас сте все случайници. Ей на, напоследък хитът на сезона е някакъв бодигард, изживяващ се като политик.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари