Над два милиона лева са нужни след огнената стихия в селата Воден и Крайново

0
Тринадесет семейства са загубили единствените си домове в следствие на унищожителната огнена стихия
Тринадесет семейства са загубили единствените си домове в следствие на унищожителната огнена стихия Снимка: Велина Василева / БТА

Общински съветници и кмет ще дарят месечните си възнаграждения, фирма се е наела доброволно да постави климатици

Възстановяването на домовете в пострадалите от пожари села Воден и Крайново, община Болярово, ще коства над два милиона лева. Сумата е необходима за пълното възстановяване на жилищата на най-тежко пострадалите семейства, които останаха без покрив над главата си. Според данни от Националното радио, общинските съветници и кметът на крайграничната община са взели решение да дарят месечните си възнаграждения за подпомагане на засегнатите, информира БТА.

Пълно разрушаване и изграждане на нови домове

Тринадесет семейства са загубили единствените си домове в следствие на унищожителната огнена стихия. Къщите им са в такова състояние, че ще трябва да бъдат напълно разрушени и изградени наново. Оценките на щетите вече са изпратени до Министерството на финансите и междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Сега на ход е държавата, която трябва да осигури необходимите средства за подпомагане на засегнатите семейства.

Подкрепа и помощ от местната общност

Междувременно, оборудването на фургоните в селата Воден и Крайново продължава, за да се осигури временно убежище за хората, които останаха без домове. Кметът на община Болярово, Христо Христов, подчерта значимостта на тази мярка, като съобщи, че в момента се инсталира битова техника във фургоните.

В подкрепа на пострадалите, варненска фирма се е ангажирала доброволно да постави климатици в временните жилища, като част от оборудването им.

Оценка на щетите за други засегнати къщи

Освен тринадесетте домове, които ще бъдат напълно възстановени, още 41 къщи са пострадали от огнената стихия. Въпреки че те не представляват основни жилища за собствениците им, щетите ще бъдат оценени, а възстановителни мерки ще бъдат предприети, където е необходимо. Според информацията от общинската администрация, тези оценки също ще бъдат предоставени на компетентните органи за последващи действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Тук си струва да се дадат...
    при единствен загубен завинаги дом.По чудо са оцелели и те си знаят какво преживяват.И депутатите могат да дадат заплатите си в помощ.Нищо няма да им коства.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари