Над 8000 доброволци се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно" в Русенско

2

Почистени са повече от 150 места в региона

Масово участие в кампанията "Да изчистим България заедно" в Русенско.

Над 8000 доброволци се включиха в дванадесетото издание на националната инициатива "Да изчистим България заедно", организирана от bTV Media Group в подкрепа на световния ден на почистването - World Clean Up Day 2024. Според данни на Областната управа в Русе, към 15:30 часа са почистени 157 локации в региона, включително 12 нерегламентирани сметища.

В кампанията се включиха 107 училища, неправителствени организации, фирми и ведомства. Служителите на Областната администрация, с подкрепата на местните общински власти, събраха предимно пластмасови бутилки, кенчета, празни кутии и найлонови торбички. Сред отпадъците бяха открити дори стъклени бутилки и стари дрехи.

Драганов изрази благодарност към всички участници и към Регионалната инспекция по околната среда и водите за добрата координация. Той подчерта водещата организационна роля на Областната администрация в реализирането на кампанията.

Министерството на околната среда и водите осигури ръкавици и чували за смет на общините в областта. Като допълнителен стимул, общините са освободени от такса за депониране на събраните отпадъци.

Въпреки че тазгодишното участие е по-малко в сравнение с предходните години - през 2023 година се включиха над 11 000 души, а през 2022 година беше отбелязан рекорд с почти 27 000 участници - кампанията продължава да привлича значителен брой доброволци.

Областната управа призовава всички участващи институции и граждани да изпратят информация за мястото на почистване, броя на доброволците и събраното количество отпадъци на електронна поща: [email protected]. Окончателните данни ще бъдат актуализирани в началото на следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    запознат
    Жалките медийни кампанийки на ГРОb-ТВ! Правят репортаж за 2 минути с някакви татуирани "рапъри" и после екипа си заминава и оставя заблудените селяни да "чистят"! Вече толкова години медийни фалшификации! Няма кой да им се върже вече!
  • 1
    7
    mischi
    Много похвална инициатива! А кога ще изчистим боклуците от блоковете, където живеем? В Европа има безплатни акции на общината за извънгабариттни отпадъци, стари мебели и всичко, което българите складират по стълбището. Кога общината ще си влезе във функциите да помага и контролира за спазване на реда в етажната собственост?
  • 2
    6
    3211
    Елате да видите контейнера пред блока и да вметна, че е в центъра на града.... Преливаше....., Преливаше..... а около него смрад............. събота и неделя никой от тези които им е задължение част не е направил нищо... за какво чистене ми говорите един път в годината.....
  • 2
    5
    Истината
    Това, че чистим, е добре! Ама защо замърсяваме?
  • 6
    4
    Време е
    Да се изчисти града от некадърни управленци и селски тарикати комунисти, вманиачени да управляват Общински съвет и висше училище и да плетат схеми и далавери до дълбока старост, като подготвят наследниците от семействата си да заемат местата им.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари