Над 16 000 души пяха "Клетва" в памет на Кирил Маричков

0
Българският национален отбор отдаде почит на рок легендата преди мача с Люксембург
Българският национален отбор отдаде почит на рок легендата преди мача с Люксембург

Българският национален отбор отдаде почит на рок легендата преди мача с Люксембург

Трогателен жест: Националният отбор и хиляди фенове почетоха паметта на Кирил Маричков.

Националният отбор на България по футбол и хиляди фенове отдадоха почит на легендарния музикант Кирил Маричков по време на мача срещу Люксембург. Емоционалният момент се случи на стадион "Христо Ботев", където над 16 000 души се събраха, за да подкрепят българските национали, пише вестник "24 часа".

Кирил Маричков, един от най-великите български музиканти и основател на култовата рок група "Щурците", почина на 11 октомври 2024 година, само ден преди да навърши 80 години. Неговата кончина потопи в скръб не само музикалните среди, но и цялата българска общественост.

Стадионът се превърна в огромен хор

В знак на уважение към паметта на Маричков, пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" изпълниха един от най-известните хитове на "Щурците" - "Клетва". Емоционалният момент превърна спортното съоръжение в огромен хор, докато хиляди гласове се сляха в едно, за да почетат паметта на рок легендата.

Този спонтанен акт на признателност показа колко дълбоко Кирил Маричков и неговото творчество са вплетени в културната тъкан на България. Музикантът, чиито песни са част от саундтрака на няколко поколения българи, получи достойно признание от футболната общност.

Футболът и музиката - обединяващи сили

Жестът на националния отбор и феновете демонстрира как спортът и музиката могат да бъдат мощни обединяващи сили в трудни моменти. Въпреки че събитието беше футболен мач, то се превърна в трогателна възпоменателна церемония, показваща уважението и любовта на българите към техните културни икони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари