Над 12 часа продължават гърмежите от горящия склад за фойерверки

0
Тежка нощ за жителите на Елин Пелин: Някои нощуваха в колите си
Тежка нощ за жителите на Елин Пелин: Някои нощуваха в колите си Снимка: Благой Кирилов / БТА

Баща и дъщеря са транспортирани в тежко състояние в болница „Пирогов“

Гърмежите в склад за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин продължават вече повече от 12 часа. Инцидентът започнал снощи около 18:30 часа, като сигналът за него предизвика незабавни действия от страна на службите за спешна помощ и пожарна безопасност.

От началото на инцидента районът около складовата база е под засилено полицейско присъствие. На място са изпратени над 10 пожарни автомобила и водоноски, като е създадена защитна зона, в която не се допускат граждани. В операцията участват и военнослужещи, които помагат за обезпечаването на сигурността в района.

По време на пожара се чуха множество гърмежи, които предизвикаха паника сред местните жители. Част от жителите на село Гара Елин Пелин избраха да нощуват в автомобилите си, докато други намериха убежище при близки и роднини. Мястото на инцидента беше активно наблюдавано от полицейски дронове, които предоставяха важна информация на служителите на място.

Според първоначалните данни, няколко линейки са били изпратени към мястото на инцидента, за да окажат помощ на пострадалите. Двама души, баща и дъщеря, бяха транспортирани в тежко състояние в болница „Пирогов“. Информацията за броя на пострадалите остава неясна, тъй като данните са противоречиви. Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че се очаква актуализация на информацията по-късно днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари