НА ЖИВО: Тържествена заря-проверка във Велико Търново по случай Деня на независимостта

1
Хиляди се стичат да видят уникалния спектакъл "Звук и светлина"
Хиляди се стичат да видят уникалния спектакъл "Звук и светлина" Видео: БНТ

Хиляди се стичат да видят уникалния спектакъл "Звук и светлина"

Велико Търново отбелязва тържествено 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България с поредица от вълнуващи събития. В момента, в старопрестолния град се провежда кулминацията на честванията - тържествената заря-проверка, която Българската национална телевизия предава на живо за зрителите в цялата страна.

Празничната програма ще продължи с очаквания с нетърпение аудиовизуален спектакъл "Звук и светлина", който ще озари небето над историческата столица по-късно тази вечер. Събитието привлича вниманието на хиляди граждани и гости на Велико Търново, които се стичат, за да станат свидетели на това впечатляващо представление.

Сред официалните лица, уважили тържествата, е председателят на Народното събрание Рая Назарян.

Отбелязването на Независимостта на България е не само повод за национална гордост, но и момент за размисъл върху историческия път на страната ни. Тази годишнина напомня за решителността и куража на българския народ, проявени в борбата за свобода и самостоятелност.

Велико Търново, като историческа столица на България, играе централна роля в честванията, припомняйки ключовата си роля в обявяването на Независимостта през 1908 година. Градът се превръща в символ на националното единство и продължава да бъде духовен център на българската държавност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари