На прага на нов служебен кабинет: Горица Кожарева провежда консултации с бъдещи министри

0
Конфиденциални срещи и спекулации за състава на новия служебен кабинет
Конфиденциални срещи и спекулации за състава на новия служебен кабинет Снимка: Надежда Пеева / БГНЕС

Конфиденциални срещи и спекулации за състава на новия служебен кабинет

Продължават усилените разговори за състава на новото служебно правителство, което предстои да бъде оглавено от номинираната за министър-председател Горица Кожарева. Събирането на екипа й е в пълен ход, като консултациите се провеждат при строга конфиденциалност. Конфиденциални срещи и спекулации за състава на новия служебен кабинет

От вчера Горица Кожарева започна срещи с потенциални членове на бъдещия кабинет. Сред поканените на срещите са настоящи министри, както и личности, които са заемали ключови позиции в предишни служебни кабинети. Вниманието към тези разговори е голямо, но те остават затворени за медиите, а мнозина от участниците не дават конкретни изявления.

Днес служебният министър на отбраната Атанас Запрянов за първи път направи коментар във връзка с процеса на съставяне на новия кабинет. Той посочи, че досега не е получил официална покана, но заяви готовност да участва в новия екип на Горица Кожарева.

„От четвъртък съм в командировка. Нямам новина, пожелавам на номинираната за премиер Горица Кожарева да създаде един силен екип, какъвто бяхме ние. Аз си свърших работата като служебен министър. Като получа покана, ще говорим. Аз съм свикнал да получавам назначения, имам 20 назначения дотук,“ сподели Запрянов.

Слуховете около евентуалното назначаване на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи също набират сила. Той заемаше тази позиция в двата служебни кабинета на Гълъб Донев. Въпреки това, в публикация в социалните мрежи, Демерджиев нарече тези спекулации „безперспективни“, но завърши поста си с думите „До скорошни срещи,“ което остави отворени възможности за бъдещото му участие.

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков, запитан дали е получил покана за разговор с Кожарева, предпочете да не разкрива подробности, като в петък изрази готовност да изслуша приоритетите на новата номинирана министър-председателка.

Здравният министър Галя Кондева също заяви желание да продължи своята работа в бъдещото правителство. Според информация на bTV, Горица Кожарева вече е провела среща с финансовия министър Людмила Петкова, като е възможно тя, заедно с образователния министър Галин Цоков и културния министър Найден Тодоров, да запазят своите постове в новия кабинет.

Горица Кожарева има срок до 19 август, за да събере екипа си, след което на 20 август Министерският съвет трябва да положи клетва. Според изискванията на Конституцията, това ще осигури провеждането на избори два месеца по-късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...