МВР стартира нова акция срещу нарушителите на пътя

0
Контрол върху използването на предпазни колани и правилното превозване на деца
Контрол върху използването на предпазни колани и правилното превозване на деца Снимка: МВР / Архив

Комисар Мария Ботева: Писането на съобщения по време на шофиране застрашава живота

"Пътна полиция" стартира мащабна акция за безопасност на движението.

От понеделник до неделя служителите на "Пътна полиция" ще проведат мащабна акция, насочена към повишаване на безопасността на движението по пътищата в България. Основният фокус на проверките ще бъде върху използването на предпазни средства от водачите и пътниците в автомобилите.

Комисар Мария Ботева, заместник-началник на "Пътна полиция", разкри подробности за предстоящата инициатива в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Тя поясни, че контролът ще обхваща няколко ключови аспекта:

  1. Проверка за поставени предпазни колани от водачите и пътниците.
  2. Наблюдение за правилното превозване на деца в автомобилите.
  3. Контрол върху използването на защитни каски от мотоциклетисти и велосипедисти.

Комисар Ботева подчерта, че тази акция е част от по-мащабна инициатива, свързана с членството на България в Европейската мрежа на пътната полиция (ROADPOL). Тя акцентира върху факта, че организацията поставя специален акцент върху проблема с разсейването на водачите по време на шофиране.

"Напоследък все повече хора, не само жени, но и мъже, шофират и пишат в смартфоните си, което е изключително рисково, особено на автомагистрала", заяви комисар Мария Ботева, изразявайки загриженост относно тази нарастваща тенденция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари